Deník z tour Banditi di Praga.

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 13 184x

K turné Banditi di Praga nesmí na těchto stránkách chybět Deník z turné, ve kterém se ptáme na pocity jednotlivých členů kapely po odehraných koncertech tour.

Břeclav 2.3.2011 a Uherské Hradiště 8.3.2011

Jak hodnotíš první dva koncerty v Břeclavi a poté v Uh.Hradišti?

Ota: Tak byly super. V Hradišti byla lepší atmosféra. Sedlo to dobře. Trošku se pereme s kapacitou, protože na některý zimáky nám hasiči nechtějí pustit, aby byl vlastně plný barák. Takže pak je míň lidí na ploše, ale je to z bezpečnostních důvodů.

Hurvajs: Bylo to dobrý, hrálo se nám super.

Bylo teda v Uherském Hradišti vyprodáno?

Ota: No tak prodalo se 5 tisíc lístků, což je plná kapacita podle mě, ale vlastně by se tam vešlo určitě 5,5tisíce nebo šest, ale prostě to z těch bezpečnostních důvodů nejde. Na to jsou předpisy hal, který musíš dodržet, takže to nám trošku vadí. Teď to řešíme. Hradiště byl úplně masakr, všechno se podařilo. Břeclav byla taky dobrá, ale tak v Hradišti už si všechno sedlo a i technici už vše věděli, takže paráda a doufám, že i lidi byli spokojený. Košice sou taky vyprodané, takže se těšíme.

Řešili jste i nějaké technické problémy, které třeba běžný posluchač ani nezaregistruje?

Ota: Ne. Jen v Břeclavi něco málo bylo, ale jak říkám, v Hradišti už to bylo vychytaný a vše sedlo jak prdel na hrnec. Užili jsme si to. Těšíme se na každou zastávku.

Mnoho lidí se ptá, proč jedete na tomto tour bez předkapel?

Ota: Protože jsme zjistili, že třeba já když jdu na koncert, tak když je předkapela, tak já jdu na pivo. Celkově ta předkapela to prodlužuje a ne každý jde na ni a mnoho lidí třeba i otravuje, tak proto jsme se takhle rozhodli. My už jsme za těch dvacet let dali možnost hodně předkapelám a ne vždy to jakoby klouzlo, ne vždy byli lidi spokojený. Ono je i technicky větší klid.

Lze vůbec takovou halu dokonale nazvučit když je pódium uprostřed? Je to vůbec technicky možné?

Hurvajs: Hele, tak dokonale to nikdy nazvučit nejde, i kdybychom byli v rohu nebo nahoře, to je jedno, protože ty haly jsou vesměs plechový nebo skleněný. Záleží na hale, někde jsou lepší někde horší. Jako třeba v Hradišti, tak tam to bylo lepší, protože tam je hala dřevěná, takže zvuk byl lepší, kdežto v Břeclavi byla plechová.

Vy jedete den nebo dva předtím na danou zastávku tour. Kolik bývá zvukovek?

Hurvajs: Tak v Břeclavi byly asi tři a v Hradišti dvě. Jak si to sedne, tak budeme mít jenom jednu (smích).

Teď jedete Košice a Brezno. Chystáte v létě se v rámci festů vrátit na Slovensko? Potvrzený je zatím Topfest.

Hurvajs: Tak určitě se tam v létě vrátíme. Myslím, že budou dvě Slovenska, ale to teď nevím přesně.

Máte nějaká čísla prodejnosti zastávek tour?

Hurvajs: Tak mám pocit, že Košice jsou vyprodané, Praha a Ostrava vyprodaná, jinak nevím teďkom z hlavy.

Díky zatím za průběžné hodnocení.

Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště

Autor: Kamil, kabat-fans.cz. Březen 2011.

  1. #Luboš vzkazuje:
     
    Jestli tohle bude někdy aktualizovaný, tak příasahám, že aspoň tři dny nepudu na pivo.
  2. #Radka vzkazuje:
     
    Koncert v Olomouci byl suprovej a kluci zase hráli výborně jsou to prostě frajeři. DĚKUJEM KABÁTU za skvělej zážitek a supr odvaz
  3. #mirka vzkazuje:
     
    ahoj, koncert v liberci byl taky suprovej, dokazuje to i desetitisícová účast a určitě i v jiných městech na turné to nebude mít chybu, protože to prostě kluci umí, baví je to a dokážou přitáhnout na koncerty mraky lidí, přeji jim, ať jim to takhle hraje co nejdéle
  4. #bob vzkazuje:
     
    ahoj všem brno se opravdu moc povedlo kapela mela formu bylo moc znát jak je to baví,a to se ocenuje svetla a zvuk bomba zkratka fantazie rockova děkuji za supr koncert.ahoj v jihlave bob.
  5. #petr vzkazuje:
     
    koncert v brně byl suprovej jak jinak taky ,ale nevím kterýho vola napadlo aby to bylo v pavilonu Pééé, zlatý Rondo nebo koncerty venku
  6. #thedeadzed vzkazuje:
     
    Mám úplně stejný názor na předkapely. Doufám, že Kabát už bude jezdit jen bez nich
  7. #ruzena vzkazuje:
     
    zdravím kabaty!chtěla sem se zeptat proč skupina kabat jezdí na turné jen do velkych měst?a proč třeba nepřijedou taky do menšich měst jako např:haviřov,orlova,karvina děkuji za odpověd
    1. #Luboš vzkazuje:
       
      Protože by se tam nevešli.