Turné Corrida - Deník z turné

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 15 413x

V Deníku z turné jsme exkluzivně přinášeli pocity a dojmy Oty z každého koncertu Turné Corrida.

V Deníku z turné jsme exkluzivně přinášeli pocity a dojmy Oty z každého koncertu Turné Corrida.

1. koncert - Brno - 15.5.

Tím, že v Brně byl první koncert, byla zvuková zkouška něčím specifická?

Zvukovou zkoušku jsme měli ráno od půl devátý až do tří hodin. Tím, že to byl první koncert, jsme museli všechno připravit a vyřešit spousta problémů. Pořád ještě se ale bude muset pár věcí vypilovat, hlavně odposlechy musí být v pohodě.

Jaký máš dojem z koncertu?

První koncert byl dobrý. Snad se líbil i fanouškům, před kterými musíme smeknout, že tam vydrželi v dešti a zimě. Měli jsme problém s vodou, protože jak část pódia není krytá, tak když jdeme na pódium, tak si našlapeme vodu a musíme dávat pozor, protože hrozí uklouznutí. Snad fanoušci chápou, že z tohoto důvodu jsme nemohli chodit na výběhy. Navíc jsme ještě oslnění světly, čili se nebezpečí ještě umocňuje. Předkapely jsem neslyšel, protože jsme byli po celodenní zkoušce unavení, tak jsme se jeli na tři hodiny prospat na hotel. Přijeli jsme na místo, když hrála Mewa, ale neslyšel jsem ji, protože jsem se připravoval v karavanu.

Jak se připravuješ před koncertem?

Trošku se rozhýbávám a procvičím. Občas si vezmu kytaru na pokoj, abych se rozehrál. Ještě jednou moc děkujeme fanouškům a těšíme se do Olomouce.

2. koncert - Olomouc - 18.5.

Jaký jsi měl pocit z koncertu?

Výborný, bylo to parádní. Fanoušci byli super, počasí skvělý. Potom jsme se i bavili o tom v šatně, že nám to dobře sedlo. Trochu jsme změnili playlist a myslím, že k dobru věci.

Proč jste vyhodili Nejsem z USA?

Protože to v Brně vůbec nezabíralo. Mladá generace už to nezná, takže šla trochu dolů atmosféra při téhle písničce. Místo toho hrajeme Starou Lou. Hrajeme akusticky krutýho krtka Joye, který měl nečekaně ohlas.

Playlist už takhle zůstane?

To se neví, ať se nechají lidi překvapit.

3. koncert - Ostrava - 21.5.

Jak by jsi zhodnotil ostravský koncert?

Byl dobrý, až na ten konec. Při poslední písničce ke konci vypadl zdroj. Asi to bylo tím horkem, že to bylo přehřátý. Ale fanoušci o nic nepřišli, bylo to naštěstí na konci. Doufám, že se fanoušci bavili. Posílili jsme zvuk. Nešlo ani tak o výkon aparátu, ale o pokrytí. Vykrytí stadionů nebylo takové, jak bysme si představovali. Od Ostravy jezdí ještě kamion navíc.

Měnili jste oproti poslednímu koncertu playlist?

Playlist jsme neměli. Ale mám vzkaz pro fanoušky - berte si od dalších koncertů foťáky. Pepa totiž dostal dobrý nápad, že před písničkou Joy, jdeme na molo. Až Pepa mávne, máte možnost si nás vyfotit pohromadě. S foťáky budete bez problémů vpuštěni.

Když se řekne Ostrava, hodně lidem se vybaví Stodolní, byli jste?

To jsme nestihli. Měli jsme plný program, ještě dneska ráno jsme hráli pro postižený děti čtyři písničky na španělky a podepisovali jsme jim plakáty. No a den před koncertem je autogramiáda, před koncertem nepijeme a po koncertě není čas ani nálada.

4. koncert - Liberec - 29.5.

Jaký byl koncert?

Koncert byl vynikající, akorát byla zima. Tím, jak foukal vítr, tak trochu to kradlo zvuk lidem, co stáli vzadu. To jsou bohužel věci, který nemůžeš ovlivnit. V Liberci jsme dlouho nehráli, tak jsme z toho měli trochu strach, ale bylo to super.

Pršelo?

Nepršelo, ale foukal vítr a byla zima. To byl první koncert, při kterém jsem se nespotil. Tím jak byla zima, jsme měli menší problém s laděním kytar. Technici to museli pořád dolaďovat. Na závěr bych chtěl ještě poprosit fanoušky, aby na koncerty místo deštníků nosili pláštěnky, který jsou i víc praktický. Kdo je menšího vzrůstu, tak přes deštníky nic nevidí.

5. koncert - Plzeň - 1.6.

Jak sis užil koncert v Plzni?

Bylo to přímo skvělý. Atmosféra úplně super, Plzeňáci nezklamali. Ráno před koncertem jsem si byl zacvičit v posilovně a už to nikdy neudělám. Při přídavku už mi chyběla energie. Příště budu šetřit síly. Přijelo za námi spousta známých, tak to byl pro nás trochu jiný koncert. S Tomášem jsme vytáhli starý zesilovače Marshally a hrálo se mi líp. Když s Tomem vylézáme před bedny na výběhy, tak když se vrátím na pódium, chvílí trvá, než se mi srovná sluch. Včera měli taky docela velkou práci záchranáři. Jak člověk stojí dlouho v kotli, tak se musí dodržovat pitný režim. Plzeňákům ještě jednou moc děkujeme, bylo vidět, jak se baví a my samozřejmě taky. Ve čtvrtek jsme byli v pivovaru na exkurzi, kde to bylo super.

Co jste říkali na tu obrovskou návštěvnost?

Tím jsme byli velice mile překvapeni. Zatím to byla největší návštěvnost. Návštěvnosti překonávají turné Dole v dole. Při posledním turné jsme si mysleli, že to zažíváme jednou a teď se to opakuje a je to ještě větší. Jsme šťastní a velice si toho vážíme.

6. koncert - Praha - 5.6.

Jak sis užil koncert?

Koncert v Praze byl trošku jiný tím, že se točil na DVD. Všichni byli nervóznější. Měli jsme tam spousta pozvaných hostů. Spali jsme na hotelu Slavia, kousek od stadionu a šli jsme pěšky s fanoušky na koncert, to se mi hodně líbilo. Zažili jsme, jaký to je, když jdou lidi na náš koncert. DVD se snad povede, záběrů je hodně. Po turné na tom budeme makat. Na bokách nám vítr kradl výšky, s tím ale bohužel nic neuděláme, to je úděl venkovních koncertů. Byly přidány ohně, výbuchy a na konci byl ohňostroj. V půlce koncertu jsem si vyměnil suchou kšiltovku, bylo dusno a takhle promočený už jsme nebyli hodně dlouho.

7. koncert - Hradec Králové - 8.6.

Jaký byl koncert v Hradci na letišti?

Bylo to výborný. V Hradci byla historicky největší návštěvnost, bylo skoro 26 000 fanoušků. Možná, že ještě o trochu víc, zatím to není úplně přesně spočítaný. Stál jsem na pódiu a neviděl jsem konec davu. Na letiště je jenom jediná příjezdová cesta, tak jsme museli mít cestou policejní doprovod, abychom se dostali včas na místo. Těsně před otevřením areálu, se ještě hasičskými auty kropil betonový povrch, aby se trochu ochladil. Záchranáři taky podávali pití, hlavně v prvních řadách. Snad to všichni přežili ve zdraví. Hrozně si téhle obrovský přízně fanoušků vážíme a každý koncert si užíváme, jako kdyby byl poslední. Tohle už se nemusí nikdy opakovat.

Někteří lidé psali, že nedostatkem bylo málo stánků s pitím.

Já vím, známý mi to taky říkali, že byly fronty na pivo. To ale při takhle obrovský akci nejde zajistit jiným způsobem. Přidání dalších stánků by bylo na úkor zmenšení prostoru a museli by lidi být na sebe více namačkaný, takže to fanoušci musí chápat.

Před koncertem na Dole v dole jste se proletěli helikoptérou, měli jste nějakou podobnou akci?

Ne, tentokrát nic nebylo.

8. koncert – České Budějovice – 12.6.

Jaký byl koncert?

Včera to bylo super. Měli jsme štěstí, že kolem Budějovic se točily bouřky a tam nic. Zatím se nám špatné počasí, kromě Brna, vyhýbá, to musím zaklepat. Milan měl virózu, tak s tím bojoval a kupodivu po koncertě se mu udělalo dobře. Fanoušci ho vlastně vyléčili. Já jsem v pondělí pozval kluky, techniky, tak jsme lehce oslavili moje narozeniny. Byl za námi náš letitý fanoušek a kamarád hokejista Standa Neckář. Celkově byla v Budějovicích příjemná atmosféra. Děkuji všem fanouškům, kteří mi přáli v diskuzi k narozeninám.

9. koncert – Ústí nad Labem – 15.6.

Jak sis užil téměř domácí koncert?

Dobrý to bylo. Opět nám vyšlo počasí, letos máme štěstí, začalo pršet až hodinu po koncertu. S Tomášem jsme se sešli během koncertu u jednoho mikrofonu a jak jsme se oba naklonili, srazili jsme se kšiltovkami. Pořadatel zajišťuje karavany, ve kterým jsme před koncertem a tentokrát byl super, byla tam i sprcha. Jinak máme v zákulisí bazének,když je takhle dusno, že tam člověk může strčit hlavu a osvěžit se. Po koncertě jsme nic velkého nepodnikli, protože teď máme o den míň volna, tak jsme šetřili síly.

10. koncert – Karlovy Vary – 18.6.

Jak by jsi zhodnotil koncert ve Varech?

Koncert byl opět skvělý. Bylo poznat, že jsme měli o jeden den kratší volno, ale bylo to skvělý. Zřejmě koluje mezi námi viróza. Milan se uzdravil, ale teď to vlezlo na Josefa. Má nějakého doktora, který se ho z toho se snažil, v lékárně si koupil haldu léků. Naštěstí mu to nevlezlo na hlasivky, tak teď do soboty má čas dát se dohromady. Není to teda chřipka, ale takový bolení v krku. To máme všichni z těch klimatizací, co jsou v autech. Na koncertě sice byla nejmenší návštěvnost, ale fanoušci byli skvělí. Měli jsme problém, že je teď dlouho vidět. Nechtěli jsme to moc prodlužovat, třeba Go Satane Go bylo za pološera. A to ty ohně tak nevyzní. Líbil se mi areál, jaký je ve Varech. Dělali jsme si srandu, že jsme měli dát plakáty i v azbuce (smích). Ubytovaný jsme byli ve starým mlýně, kde moc dobře vařili. Milan si po autogramiádě šel zarelaxovat na ryby. Byla se za námi taky podívat Hetta z Finska se svým přítelem, co nás měla v Helsinkách na starosti. Ona vůbec nevěděla, jak Kabát tady vypadá a říkala, že je hodně překvapená, jak to tady děláme. Tak jsme byli rádi, že se jí to líbilo.

11. koncert – Jihlava – 23.6.

Jaký jsi měl pocit z koncertu?

Dobrý. Parádní stadion v Jihlavě, letos to byl jediný fotbalový. Super bylo, že to byl uzavřený prostor, naproti nám byla tribuna a po stranách byly taky tribuny, tak se vytvořil dobrý kotel. Začínali jsme o trochu později, ale vidět stejně bylo. Nepršelo, večer byla celkem zima. Pršelo jenom po zvukovce. Po autogramiádě jsme trochu oslavili Pepovo narozeniny. Dostal velký dort s nápisem Pepe.

Ve zprávách říkali, že byl v Jihlavě dopravní kolaps. Neměli jste nějaký problém?

V Jihlavě se dělají nějaký práce a je rozkopaná. Při příjezdu do Jihlavy jsme stáli půl hodiny v zácpě, jinak jsme žádný problém neměli.

12. koncert – Pardubice – 26.6.

Jak se ti hrálo v Pardubicíh?

Dobře, na dostihovém závodišti jsme nikdy před tím nehráli. V Pardubicích byl jediný problém s větrem. Dokonce hlásili vichřici. Do poslední chvíle jsme řešili, jestli dát na podium zadní plachty, na kterých jsou lidi z Corridy. Při první písničce se to ještě dodělávalo, ale byla to vášnivá diskuze, zda to tam dát nebo ne. Měli jsme s Tomášem, kvůli zimě a větru, problém s laděním. V půlce koncertu se doladily kytary a všechno bylo v pohodě. Kluci jeli z Pardubic přímo do Zlína, já s Pepou jedeme zítra. Mrzí nás, že už se blíží konec, tyhle koncerty nám budou chybět.

13. koncert – Otrokovice – 29.6.

Jak sis užil poslední koncert turné?

Výborně, byl to jeden z nejlepších koncertů, maximálně jsme si to užívali. Publikum bylo úplně fantastický. Počasí bylo ideální, ani zima ani horko. Letiště v Otrokovicích je parádní plac. Tím, jak byl tento koncert ohrožený, tak o to víc jsme rádi, že se nám poslední koncert takhle povedl. Je taková tradice, že na posledním koncertě nám produkce přichystá nějakou kulišárnu. Jak jsme se fotili na molu před Joyem, tak jsme přišli a na židličkách a na stojanech jsme měli krtky. Z pod pódia se taky hejbal krtek. Všude byli krtci, bylo to příjemný. Po koncertě jsme se všemi loučili a děkovali jsme jim. Bylo to takový loučení, jako když jsi ve škole v přírodě a loučíš se všemi. Bylo smutný, ale zároveň hezký. Turné strašně rychle uteklo, ono když je něco pěkný, tak to většinou rychle uteče. Teď si dáme tři týdny volno a potom jsou festivaly. Děkujeme všem fanouškům, kteří přišli na turné v takovém hojném počtu. Snad se to všem líbilo, nám se to líbilo hrozně.

Tímto Deník z turné končí. Věřím, že se všem fanouškům líbil. Chtěl bych poděkovat Otovi, že po každém koncertu si udělal čas na rozhovor a podělil se s fanoušky o dojmy z koncertu.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz. Květen - červen 2007.

  1. #aneta vzkazuje:
     
    toho ze se Tom a Ota srazili ksiltovkama sem si vubec nevsimla.Ale koncert byl skvelej
  2. #sara vzkazuje:
     
    Chci se zeptat Ota mluvil o festivalech, můžete mi říct konkrétně o které se jedná.
    Díky