S Tomem nejen o připravovaném DVD

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 10 802x

Nejen o aktuálním připravovaném DVD Kabátů, ale taky o shrnutí Corrida tour a chystaných novinkách jsem pokecal s Tomem Krulichem.

Jak hodnotíš nedávno ukončené turné Corrida?

No jak asi se to dá jinak hodnotit, než že supr, rozumíš jo? My když jsme dojeli turné Dole v dole, tak jsme si říkali, že víc už to asi nepude, tohlecto byl vrchol a s Corridou jsme vyjížděli s tím, že kdyby, kdyby se to aspoň vyrovnalo s Dole v dole, že bychom byli moc spokojeni. No a víš, jak to dopadlo. Dokonce jsme s tím měli problém jak ty lidi na ten plac všechny dostat, protože to pódium bylo fakt obrovský a třeba v Plzni, kde pořadatelé hodili do předprodeje 21 tisíc lístků a přijela tam naše technika, postavili tam naše pódium, tak pořadatelé se pak chytali za hlavu, kam těch 21 tisíc lidí dát. Nakonec se teda zrušily nějaké stany s pivem, aby se to tam nějak namačkalo. Ale tohle byly příjemné problémy.

A jak ty srovnáváš fandy na Moravě a v Čechách při tour? Myslím, že v tom neděláš asi rozdíly?

Máš pravdu, žádný rozdíl v tom nedělám. Pro mě jsou Morava taky Čechy.

Nějaká milá zkušenost nebo naopak nepříjemná, která tě při tour překvapila?

Jako já sem se hodně bavil. Já to neberu jako práci, když jedeme někam hrát. Já si prostě jdu dát nějaký pivo, zahrát si bigbeat, rozumíš, cigáro, tak jako normálně to beru, tak jak to má být. Beru to, jako když jsme jezdívali v devadesátým po zábavách, tak samozřejmě tohlencto je ve větším a větší zodpovědnost. Prostě se jezdím bavit.

Kolik už proběhlo oslav? Nebo proběhla vůbec nějaká?

No oslava. V podstatě musím ti říct, že od začátku května, když k tomu připojím ještě ten Eurosong, to Finsko, tak my jsme měli tak dva víkendy volný, čili když jsme pak začali jezdit festivaly, tak tam jsme si to spíše začali užívat víš? Takže oslavy byly v rámci těchto vyjížděk na festivaly jo.

Jedna technická otázka. Z diskuzí na našem webu kabat-fans.cz se dalo vyčíst, že vám fandové často vytýkali, že málo (téměř vůbec) vybíháte do těch připravených výběhů po stranách pódia. Čím to bylo? Řešili jste na těchto místech problémy se zvukem nebo nějaký jiný problém?

:):):) no jednak kdybychom tam pořád běhali sem a tam, tak to nemá ten správný efekt rozumíš? No nevím jak bych ti to do prdele objasnil hele. Byl jsi někdy na Kiss, když tam maj to výsuvný rameno, který se vysouvá před lidi a zpět, tak to tam naistalujou, stojí to hromady peněz a udělají to třeba jen jednou za koncert. Takhle to má ten efekt, protože kdyby to vyjíždělo každou druhou písničku, tak to ztratí úplně ten efekt. No tak my jsme ty náběhy spíše použili v tomto smyslu, že se tam jednou, dvakrát vyběhne, aby člověk mohl pozdravit seshora ty fanoušky, kteří stojí takhle na kraji.

V jakém stádiu se nachází úpravy chystaného DVD ze zastávky v Praze?

Kamile, zvukově je to dotažený a teď akorát tenhle tejden pojedeme ještě s klukama řešit nějaké výhrady, co máme k obrázkům, takže se na to ještě jednou pojedeme podívat.

Bude DVD obsahovat i nějaký speciální booklet, nebo něco navíc, třeba bonus song, jak byla třeba Pohoda na Suma Sumárum?

O obalu jsme se nebavili, koncert bude trošku sestřihlej, protože už to nebude dvojDVD jo, takže to bude jedna placka a musí se tam vejít ještě dokument z turné Corrida, takže ten koncert nebude obsahovat všechny pecky. Jako já když jsem to viděl, tak jsem byl z toho hodně spokojenej a těším se až to vyjde.

Bude po Burlacích a Malé dámě další klip? Připravujete něco?

No tak to určitě. Bude to klip právě z tohohle koncertu, ze kterého vezmem určitě jednu pecku, ze které se udělá zároveň upoutávka na tohle DVD. No a jestli budem ještě potom dělat nějakej čtvrtej klip, to se uvidí. Jestli to bude mít vůbec nějakej smysl. Už by bylo se lepší raději soustředit na další desku.

Zřejmě standardní otázka na tebe. Jak se ti hrálo v Kadani na postu Milana?:) Už se to někdy v historii Kabátu stalo?

:) no stalo, ale to už je strašně dlouho. Myslím, že v Karlových Varech to bylo. My teda to, že Milan v Kadani nebude hrát, jsme věděli už v poledne, a tak jsme to hned zavolali pořadatelům, což byli fakt správní kolíci:) a hned jsme jeli do Kadaně. Tam nám pořadatelé zařídili, že si natrénujem naše hraní v místním kostele, který byl hned vedle toho areálu:))). Tak jsme si tam zalezli a nacvičili si tam, sice narychlo, ale aspoň cca hodinku hraní. Jo, ale ptal jsi se na to, jak se mi hrálo. No hrálo se mi vcelku dobře. První dvě pecky byly spíše plny očekávání, co lidi na to, no a když pak vidíš, že se všichni baví, a že je to vůbec nesere, tak to tě potěší. No takže od druhý pecky už se mi hrálo skvěle.

Byl jsi letos na dovolené, nebo se teprve chystáš nebo hraní bylo dovolenou?

:) jak už jsem říkal, že jsme měli od května dva volné víkendy, tak jsem ještě nebyl nikde, ale chystám se teprve. No a hraní byla fakt taková dovolená:).

Naposled od našeho rozhovoru pro kabat-fans.cz uběhl možná rok. Tehdy jsi mi řekl, že se vynasnažíš spřátelit s internetem. Jak to vypadá teď s tebou?

:)) no ještě jsem se k tomu nedokopal, abych nějak pokročil, takže pořád se ptám dcery, jak se s tím zachází a tak…

Jedna ze starších otázek. Jak hodnotíš účinkování ve Finsku?

:)) hele, určitě jsi viděl, o čem to celý je. Jako my tam vůbec nic nezkurvili. To byl poloplayback nějakej jo a rozumíš, tak jsme si tam přijeli zahrát něco, za co nás tam českej národ poslal. No, my si mysleli, že když to předtím vyhráli ti Lordi, že to bude třeba nějaký taký bigbeatový nebo Bůh ví co jo a ono prd. Byla to takováhle akce, na kterou bysme se samozřejmě sami nikdy nepřihlásili. No, když nás tam fanoušci poslali, tak jsme se na to nemohli vyprdnout a říct, hele nám se to tam nelíbilo, tak sme se sebrali a jeli domů, tak to ne.

Kolik vás tam vlastně bylo, takhle s celou osádkou?:)

No kluci tam měli manželky, a taky s náma jel jeden kluk, technik, který spíše splňoval funkci manažera, protože uměl skvěle anglicky. Chtěl bych, abys ho tam uvedl, protože je to Honza Čížek, který s náma jel na Corrida tour jako šéf techniků osvětlovačů. On měl dřív i kapelu, takže hrával a umí zacházet s nástrojema a zrovna konkrétně tenhle skvělej kluk se stará o mé kytary.

V roce 1998, když jsem onehdá seděl u pivka v hospůdce, tak právě probíhal dokument na ČT 2 z turné Čert na koze jel a ptali se vás tam, zda Kabát přežije rok 2000. Všichni jste samozřejmě odpověděli kladně. Chci se zeptat téměř po 10-ti letech, přežije Kabát rok 2015?

:)) hele, no když se podívám, že vydáváme desky, jedeme takovýhle monstrózní turné, tak když si sebereš třeba ty zahraniční party a v podstatě i třeba Katapult, tak dokavaď to lidi bude bavit, tak my budeme hrát. My se tou hudbou taky bavíme, takže nevidím problém.

Proběhly letos nějaké vyjížďky s týmem Uruguay?

No já sem letos spíše občas přišel na jejich schůze, se s něma pozdravit a to bylo tak všechno, moc sem toho nenajezdil.

Dobrá Tome, poslední tradiční otázka. Vzkaz pro fans a návštěvníky webu www.kabat-fans.cz a vlastně hlavně pro fanynky, kterých jak tak čtu máš opravdu hodně

Jo mám jich hodně? :)) ty zas kecáš co?

…nekecám

Víš co bych jim chtěl vzkázat? Že na příští rok chystáme velký překvapení, a že doufám, že se na to přijedou podívat, že to bude opravdu velký. Jen podotknu, že to nebude turné. Byl by to jen jeden koncert v ČR, kde by tentokráte museli přijet oni za náma a ne my za něma:)

…matně tuším, že to bude nějaký megakoncert na Strahově

Hele já fakt nevím. To ještě není vůbec jistý a věř, že bych ti to řek, kdybych to věděl. Já bych to klidně už pustil, ale stále se neví kde, kdy, jak to bude veliký, ale bude to opravdu větší než řadovej koncert, který naložíme do 15-ti kamiónů a objedeme celou ČR.

…tak to se těšíme už teď. Jinak koukej na web kabat-fans.cz a měj se pohodově.

..díky a čau.

Autor: Kamil, kabat-fans.cz

  1. #Dominik vzkazuje:
     
    Ahoj Tome mam kytaru a ucim se na ni hrat. Ste opravdu nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej na svete. Ahoj a mej se pekne
  2. #Lenosh vzkazuje:
     
    tak jestli ten megakoncert vyjde, tak to bude narez!!!
  3. #Stefan Völkl vzkazuje:
     
    Ich hätte gerne CD.
  4. #Diuš vzkazuje:
     
    Chcela by som sa spytat ci sa nechysta neake turne po slovensku.
  5. #johny vzkazuje:
     
    Tome ty si zas pil co? je to trochu poznat :-D
  6. #Aný vzkazuje:
     
    ..no docela Masírka njn copak Tomášek....prej a co fannynky máš jich hodně FAKT kecáš :D:D:D....JJ Tome máš jich hodně víc než dost....páč si super :-*