Exkluzivní rozhovor s Kabáty o Eurosongu

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 4 540x

Kabáti jako první v historii postoupili z českého kola Eurosong do mezinárodní hudební soutěže Eurovize. Po vítězství v Eurosongu, jsme udělali rozhovor o této soutěži.

Velká gratulace k úspěchu v Eurosongu. Jak se těšíte do Finska?

Tomáš: Já jsem tam nikdy nebyl, tak se těším. Jede tam s námi kámoš Jura z Finnforestu. Říkal, že to tam zná, že nemusíme mít strach i na pivko se tam dá normálně zajít.

Hurvajs: No těším, to víš že bych byl radši, kdyby to bylo v Teplicích (smích). To je nejhorší kombinace co může být, je tam zima a prohibice. (smích)

Ota: Moc se těším. Tam je jedna z nejlepších produkcí na světě. Od světel, pódia, zvuku, všechno profesionálně zmáknutý.

Pepe: Nikdy jsem tam nebyl, beru to tedy jako takovou poznávací, odpočinkovou akci. Jedeme tam skoro na čtrnáct dní z toho budeme zpívat jednou v semifinále a kdyby se to povedlo, tak i ve finále. Není to náročný, tak si to užijem.

Milan: Docela se těším. Je dobrý občas někam vyrazit a podívat se, jak hrajou big beat ostatní. I když tam big beatu asi moc nebude.

Třeba tě tam, Milane, něco inspiruje jako Corrida ve Španělsku…

Milan: Viď, o finský vodce bych mohl napsat text (smích)

Jaká byla oslava?

Tomáš: Společně jsme klábosili asi hodinku na šatně. Byla tam ještě tiskovka, tak jsme si dali pivo a pak jsme se rozjeli domů. My jsme si potom trošku v Teplicích dali s Hurvajsem do volátka.

Hurvajs: Končili jsme jemně, ve tři. Přišel jsem domů asi ve čtyři ráno, tak se teď léčím. Musel jsem jít do ozdravovny se vyléčit. (smích) (Pozn. Hurvajse jsem zastihl akorát doma v hospodě).

Milan: Hurvajs byl někde s Tomášem, kluci zůstali v Praze a já jsem šel domů, protože jsem řídil a nebyl jsem tak nakoplej. Ale určitě to oslavíme, protože máme teď zkoušku každej den.

Ota: Já jsem šel s Pepou na pivko. Dali jsme pár piv a šli jsme domů.

Jak dlouho jste přemýšleli nad nabídkou zúčastnit se Eurosongu?

Milan: Oni nám zavolali, že potřebují vytrhnout trn z paty, že jim to odmítají zpěváci a zpěvačky. Tak jestli bysme to nevzali, aby tam byl někdo z big beatu. Tak když tě někdo slušně poprosí, tak ho přece nepošleš do prdele (smích).

Ota: My teďko v březnu nemáme co dělat, zkoušíme na turné. Tak jsme si řekli proč ne, půjdeme si zahrát a uvidíme.

Zkuste odhadnout vaše šance ve Finsku. Asi menší handicap bude v tom, že text není v angličtině.

Tomáš: My nejedeme nikde vyhrávat. To ani v českým kole, my jsme dlouho nehráli, tak jsme říkali proč ne, stejně se nudíme. Takže to spíš do Finska bereme jako výlet. Hlavně ani neděláme muziku kvůli tomu, abysme někde vyhrávali. Samozřejmě ale máme z toho radost.

Ota: Já se nebojím ničeho, já si věřím. To jsme se tam nemuseli vůbec hlásit, když bysme byli teď připosraný.

Hurvajs: To nikdo neví. Samozřejmě, že by bylo příjemný tam uspět. Já si myslím, že tam šance nějak moc nebude. Já fakt nevím, co si o tom mám myslet. Je to z celý Evropy, tak to nebude prdel.

Milan: My jsme přemýšleli, že to dáme do angličtiny. Ale nakonec jsme si řekli, že nebudeme někomu podlejzat, anglicky zpívá dneska každej. Tak jim to nahrneme tou naší šmatlaninou (smích). Je nám i celkem jedno, jak dopadneme. Jedeme se tam hlavně pobavit, ale kdyby to nějak dopadlo, tak dobrý.

Pepe: Jsme Češi, zpíváme česky. Je to soutěž autorská a tahle písnička byla vydaná v češtině, tak proč to měnit. Kdyby se přihodilo, že by o nás byl „venku“ zájem, tak by jsme to možná řešili, teď to zatím necháme být.

Milane, Malou dámu zpíváš s Pepou. Neměl jsi nervy, aby ti nevypadl text, když to bylo na živo?

Milan: To víš, že jsem měl nervy. Přeříkal jsem si ho dvakrát v autě a naštěstí jsem ho nespletl, což je zázrak (smích).

Jak už Pepa zmínil na tiskovce, trochu to nabourává turné. Jak moc se budou muset dělat velký změny v termínech?

Milan: Moc ne. Pardubice měly být první, tak se podle mě přesunou na konec turné. Jde o to, že my potřebujeme teďko všechno nazkoušet, takže budeme na zkušebně každej den do té doby, než odjedeme do Helsinek.

Ota: Přesune se fakt jenom ten jeden termín v Pardubicích, který se přesune na jiný termín. Tento týden by se mělo všechno rozhodnout kolem turné, takže se potom fanoušci vše dozví.

Do Helsinek se letí 1. května?

Milan: Tam to je od 1.května asi do 13. května. I kdo nepostoupí do finále, tak tam musí zůstat, ale my si poradíme už tam máme i vyhlídnutou hospodu (smích).

Hurvajs, podle ohlasů fanoušků u nás na webu v diskuzi se všem líbil tvůj bojový pokřik. Jsi i autorem, nebo jsi ho pouze interpretoval?

Hurvajs: To mě napadla v tu chvíli taková kravina (smích).

S tímto vítězstvím jsou jistě spojený i určitý mediální povinnosti, co?

Tomáš: Jsou, hned v pondělí něco bylo. Jinak zatím víc nevím, oni nám dají vědět.

Pepe: No jsou k tomu nějaký doprovodný akce, ale my si to nějak ošetříme.

Díky za tenhle bleskový rozhovor, ještě jednou gratuluji a držím palce ve Finsku.

Tomáš: Díky.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 12.3.2007