Výzva: Chceme čistý fotbal - rozhovor s Otou

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 3 105x

Kabat-fans.cz ve spolupraci s Výzvou: Chceme čistý fotbal udělali rozhovor s Otou Váňou o poměrech v českém fotbale.

Kabat-fans.cz ve spolupraci s Výzvou: Chceme čistý fotbal udělali rozhovor s Otou Váňou o poměrech v českém fotbale.

Co si myslíte o současném českém fotbale?

Je to špatný. Chodím na ligu dlouho, fandím Teplicím, a teď jsem se rozhodl, poprvé v životě, že si dám pauzu dokavaď se to tu nevyčistí.

Je současné vedení ČMFS schopno napravit špatné jméno českého fotbalu?

Ne. Musí přijít nový lidi.

Co byste Vy jako první změnil v českém fotbale?

Právě ČMFS. A jinak bych se nejdřív podíval na rozhodčí. Otázka je jestli je kde je brát, aby tam byl potenciál a byly nový schopný lidi, což se obávám že ne. To musí asi dorůst nová generace rozhodčích, protože současná garnitura ty v tom frčí všichni, což je problém. Nebo řešení rozhodčí ze zahraničí.

Jak často sledujete fotbal?

Tak sleduju hodně, na Galaxii Premier League, to mě baví velmi. A sledoval jsem doteď českou ligu, ale jak říkám, teď si dám od toho pauzu, protože mi to poslední kolo úplně znechutilo. Takže teď se těším na MS, to pookřeju, tam jedu, tak se těším.

Co Vás přimělo k podpisu u této výzvy?

Česká liga je v bahně dlouhodobě. A pokud tam budou Košťál a spol, tak to prostě nikdy lepší nebude. A navíc teďko ten národní stadion, to nebude národní stadion, ale stadion Sparty. To už je prostě od začátku hovadina. Teď jsem to četl a stadion pro 35 000, takže pro reprezentaci to bude stejně málo, na ligu je to moc a kdyby tu teoreticky chtěli hrát finále poháru UEFA nebo čehokoli, tak to je stejně málo a nesplňuje to ty podmínky. Takže to je k ničemu takovej stadion. A naše reprezentace s těmahle úspěchama a s těmahle jménama by měla mít fakt národní stadion. Když ho můžou mít Rakušáci a hrajou prd a mají ve Vídni nádhernej velkej stadion, tak nevim proč by tady nemohl stát kloudnej pro 50 000 ve Stodůlkách. Ať se jdou podívat třeba do Allianz Arény. Já jsem tam byl a vřele doporučuju, protože to je nádherná aréna. Ty lidi by tam chodili jenom pro to, i ženy s dětma by tam chodili, jenom proto že tam jsi. Ten samej příklad je Sazka aréna. Taky byly řeči že ne, na co Sazka arénu a dneska je svátek tam jít, protože je to zážitek už jenom tam být.

Autoři: www.chcemecistyfotbal.cz, Zdeněk - www.kabat-fans.cz; 18.5.2006