Kabáti přitáhli do Litvínova na Loučky sedm tisíc lidí - 22.7.2005

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 890x

Amfiteátr Loučky se může pochlubit dalším povedeným koncertem. Tentokrát zavítala do Litvínova teplická skupina Kabát a přibližně sedm tisíc nadšených fanoušků si své oblíbence s neméně zajímavými předkapelami nenechalo ujít. Úvodem večera příjemně naladila příchozí předskokanská skupina Bezpeří, kterou vystřídala zpěvačka Zina. "Předskokani jsou fakt skvělí. Když jsem viděla, co zde bude za kapely, tak jsem neváhala ani chvíli a objednala si přes kamarádku lísky," neskrývala nadšení Jitka Hrášková, která dorazila na Loučky z Chomutova. Podobnou cestu vážili fanoušci i z Teplic nebo ze Žatce.

Před Kabáty zaútočila na sluchové buňky posluchačů skupina Harlej v čele s Vláďou Šafránkem. Ve svém repertoáru nezapomněli i na krásně pochmurnou klasiku Michala Tučného Pověste ho vejš. Sedmitisícový dav měl možnost sledovat své oblíbence i na projektorových plátnech.

Kolem desáté hodiny večer se všichni dočkali. Příjemně uvolnění posluchači přivítali Pepu Vojtka a jeho partu bouřlivým potleskem. "Já je prostě miluju. Na Kabáty si najdu čas vždycky a pokaždé, když mají koncert, tak tam nechybím," rozplýval se nad svými hudebními miláčky Mostečan Petr Čapek. Kabáti nezklamali. Zahráli všechny očekávané staré i nové pecky z posledního alba Dole v dole. Stejnojmenná písnička bodovala několik týdnů i v předních českých hudebních hitparádách. Tepličany si skandováním přivolali diváci zpět a potleskem je donutili ještě čtyři písničky přidat. Koncert skončil před půlnocí.

Zdroj: Deník Mostecka; 25.7.2005