Stačily dvě písničky, a Brno patřilo Kabátu

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 4 108x

Před třemi lety fárali jako v černouhelném dole. Včera se na stejném místě oddali atmosféře býčích zápasů. S tour nazvaným Corrida vyjela z brněnského výstaviště nejpopulárnější česká skupina Kabát. Vytrvalý déšť sice nebyl ideální kulisou, i tak si pětičlennou poprockovou partičku přišlo poslechnout zhruba kolem patnácti tisíc lidí. Od školáků po starší ročníky.

Čtyřhodinová šou začala krátce po sedmé. Hlavní hvězdy večera se dostaly na pódium načas - dvě minuty po deváté. A začaly pěkně zostra - Úsměvem pana Lloyda. Celý dav se skupinou zpíval hned od druhé písničky, tož když v refrénu Pohody zní: "Když se u nás chlapi poperou..." Kabáti měli pro brněnské publikum připravených 27 kousků. "Trvalo to tři roky, než jsme se dostali do Brna. Ale kdyby to nešlo, tak jsme si vzali buldozer!" křičel frontman kapely Josef Vojtek a spustil song pojmenovaný právě podle pracovního stroje.

Na divokou show se fanoušci opravdu těšili. Třeba Števo Maisner dojel se třemi kamarády až ze slovenského Humenného a na svoje oblíbence čekal pod pódiem od otevření areálu, tedy čtyři hodiny. Kapela si přivezla monstrózní scénu. Přes padesát metrů široké a šestnáct metrů vysoké jeviště zčásti skutečně připomínalo koridu. A výjevy z býčích zápasů se promítaly na plátno v pozadí.

Zdroj: Mladá fronta DNES - jižní Morava; 16.5.2007