Pepa se nemotá

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 1 920x

Narození dcery Valentýnky slavil otec Pepa Vojtek a jeho kamarádi snad 14 dní v jednom tahu. "Takový marotón bych už dál neustál," prozradil deníku Super Vojtkův kolega z Divadla Kalich Bohouš Josef. Zapili jí důkladně a snad i proto se má dnes Valentýnka čile k světu. Jak nám svěřil šťastný tatínek, už má přes 3,5 kila. A kdo je u nich doma generálem? "To je přece jasný, že kalhoty nosím já. Napřed si zařvu a pak to nádobí stejně raději umyju sám," zavtipkoval na svůj účet Pepa. Dosud spí Sabina a Pepe odděleně - prý aby se alespoň jeden z nich vyspal. Každé ráno vyráží Pepe s kočárkem s Valentýnkou k lesu a vrací se až před polednem, aby se na oplátku vyspala jeho partnerka Sába.  V noci totiž Valentýnka dává o sobě pláčem dost často vědět.

Známý rocker měl ve svém životě jednu velkou výhodu. Rodiče ho totiž nikdy netloukli a pokaždé s ním jednali na rovinu. "Nikdy jsem za nějakou špatnou známku nedostával gumovou hadicí, jako někteří moji kamarádi. Proto se snažím vychovávat stejně i svýho kluka a budu tak vést i malou Valentýnku." Pepe prozradil, že Valentýnka se má čile k světu. "Naštěstí dnes už nemusím prát plíny, jako když byl malej kluk z prvního manželství. Nemyslete, mám to za sebou. Přebalování mi ovšem problémy nedělá. Na to jsem zvyklej a komu vadí dětský hovínko, je u mě měkkýš. Dnes bych se ale asi z klasických plín odstřelil.  Do vaření se Sábě raději nepletu, protože jak tvrdím, jsou lidé, kteří dokážou připálit i vodu na párky, a já patřím mezi ně."

A jak funguje jako otec? "Má funkce je taková, že přijedu po koncertě anebo z divadla v noci domů a službu má Sába. Já ráno v devět startuju kočár a vyrážím s malou Valentýnkou ven. Mám tady nachozenou takovou vyhlídkovou trasu. Už znám všechny zajíce a bažanty u nás v revíru a minule jsem po dešti odklízel šneky ze silnice, aby je neporazilo auto. Takže Sába se může za tu dobu v klidu vyspat. Okolo oběda jsem zpátky a vyrážím do divadla nebo na koncert. A kolotoč se opakuje!"

Do vojny Pepeho, jak sám říká, muzika vůbec nezajímala. "V osmnácti jsem šel na vojnu a do tý doby mě máničky a nějaký big beaty nebraly. Až tam jsem se potkal s naším kytaristou Tomášem Krulichem, který mě vlastně přivedl na myšlenku dělat muziku. Na základce a v učňáku mi byla muzika úplně fuk, asi stejně jako ruština. Do tý doby jsem viděl akorát tak fotbal a po tréninku nějaký to pivko v hospodě," vzpomíná na své rockové začátky.

Skupina Kabát momentálně zcela vyprodává zimní stadióny po celé republice. Podle mnohých má dost ostré a někdy až příliš vulgární texty písniček. A co si o tom myslí samotný zpěvák? "Nemyslím si, že texty písniček, které píše náš basák Milan Špalek, jsou ostrý a sprostý. Jsou hlasem lidu a každej soudnej člověk, kterej nemá nasazený řůžový brejle, je v pohodě vydejchá. Nezpíval bych něco, za čím bych si nestál, a o čem bych nebyl přesvědčenej," stojí Josef pevně za kapelou. "Netvrdím ale, že se spousty věcí nedají udělat jinak a lépe. Jenže i kdybych měl tu moc, čas bych nikdy zpátky nevracel."

Škatulkování a zařazování do jakékoliv skupiny zpěváku odmítá. Jak sám tvrdí, postavil by se na pódium vedle jakéhokoli slušného zpěváka či zpěvačky. "Nechápu, kde vzniklo, že rocker musí bejt špinavej, opilej a když někoho uvidí, tak ho musí zákonitě praštit.Rockerem můžeš bejt a přitom se vůbec nemusíš motat. Víc přece záleží na tom, co máš tady uvnitř v srdíčku, a ne jak vypadáš."

Zdroj: Blesk; červen 2002