Vojtek se u soudu o Valentýnku cítil velmi trapně

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 2 177x

Čím jste chtěl být jaké dítě?

Nevím, ono to bylo různé. Neměl jsem vyhraněné názory, ale nejvíc mě bavil fotbal, a to dost dlouho.

Napadne vás někdy praštit s tím, co děláte?

Ne. Praštím akorát sebou, když hodně dlouho dělám, to co dělám.

Jaké máte koníčky?

Kromě muziky, kdy mám výhodu, že koníček se mi stal zaměstnáním, jsem hodně velký fanda do filmů, různých příběhů. Baví mě dobrodružné filmy, spíš odlehčenější žánr, nic moc náročného.

Proč se nejčastěji zlobíte?

Nejčastěji určitě za volantem, protože někdy mám pocit, že lidi, kteří řídí auta, na silnice nepatří. A nejde ani o Pražáky, protože v Praze se řídí jinak, tam má doprava svá specifika. Když pak přijedu někam jinam, tak se rozčiluji, protože jsem zvyklý na Prahu.

Co vás spolehlivě rozesměje?

Samozřejmě úsměv lidí, když je vidím v pohodě, nebo když stojím na jevišti a vidím, že jsou v pohodě. A pochopitelně se směji díky dceři Valentýnce. Stačí mi dobrá nálada.

Kdy jste se naposledy červenal?

Naposledy v pátek u soudu, protože mi tam bylo docela trapně. U soudu se vždycky probírají nepříjemné věci. Tohle bylo tedy hodně nepříjemné, týkalo se to Valentýnky. I když jsme nebyli se Sabinou svoji, u soudu jsme skončili kvůli výživnému na Valentýnku a kvůli jejímu svěření do péče.

Jaký alkoholický nápoj máte nejraději?

Tak to je jednoduché - Jim Beam a Plzeňský Prazdroj.

Jaké téma je pro vás tabu?

Myslím si, že extrémní sexuální praktiky. Ty mi nic neříkají. Pokud jsem střízlivý.(smích)

Co je podle vás hranicí, za kterou by člověk neměl jít?

Určitě svědomí. Člověku dovoluje hodně. Svědomí se může pekelně vymstít. Proto si myslím, že každý člověk by to své svědomí měl mít. Každý to má jinak. Černé svědomí je asi to nejhorší. Ale pro každého je špatný skutek něco jiného.

Kdo je vaším oblíbeným politikem?

Nikdo. Mě politika nezajímá. A myslím si, je jedno z největších zel, co je na Zemi.

Na kterou knihu nedáte dopustit?

(Smích.) Nechci vypadat jako materialista, ale když ještě nebyly kreditní karty, tak to byla vkladní knížka. Ale pár knížek z dětství mám rád. Teď, co jsem naposledy četl Valentýnce, když jsem s ní ještě žil, tak to byl Medvídek Pú. Tak ta mi zůstala v paměti.

Za co utrácíte nejvíce peněz?

Za hezké věci. Mám rád, když je přítelkyně hezky oblečená, a ona má vkus, takže jí na to přispívám. Mám rád dobré jídlo, dobré pití, elektronika mě baví. Utrácím za to, co dělá tento náš podivný život na tomto světě trochu hezčím.

Zdroj: www.karlovyvary.cz; 18.7.2005