Rocker zkouší Angeliku, Kabáty nechává spát

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 2 849x

Prací vstoupil do nového roku frontman skupiny Kabát, zpěvák Pepa Vojtek. Je to totiž podle něj nejlepší a nejjednodušší. „Když si někdo hraje, nezlobí. Tím se držím,“ prohlásil Vojtek, který se v úterý společně se svými kolegy pustil do zkoušení muzikálu Michala Davida Angelika. Ve výpravném příběhu o milostných avantýrách a intrikách na francouzském dvoře Ludvíka XIV. vytvoří postavu Joffraye de Peyraka, kterou bude alternovat s Marianem Vojtkem a Zbyňkem Fricem.

Působíte, že jste na novou práci vyloženě natěšený a že jste si o Vánocích pořádně odpočinul...

Svátky jsme se ženou Libuškou prožili ve veliké pohodě. Akorát na Silvestra jsem odnesl ten mejdan na Václaváku, kde jsme vystupovali s kolegy z muzikálu. Moc se mi do toho nechtělo, ale nakonec jsem se z kamarádství podvolil.

Jste v jednom kole, vystupujete v novém muzikálu Golem, v Kleopatře. Nepřišla Angelika moc brzy?

Tak akorát. Ono to možná působí, že jsem v jednom kole, ale je třeba si uvědomit, že máme pro jednotlivé role alternace. A taky se nehraje každý den, takže i kdyby byl člověk unavený, může si odpočinout. Vždycky říkám, že nechodím do práce, ale do divadla, náramně si všechno užívám. Navíc se řídím heslem, že pokud to půjde, tak budu to, co umím, dělat. Protože nikdo neví dne, hodiny ani minuty...

Nevadí vám, že všechny zmíněné muzikály mají v podstatě stejné ústřední téma?

Občas mám pocit, že hraju pořád totéž, akorát se mění kulisy. Začínal jsem Krysařem, do kterého jsem se pak po pěti letech vrátil, pak přišel Hamlet, Tři mušketýři, všechno je to o lásce. Myslím ale, že to téma mají diváci pořád rádi, ne každého zajímá vývoj politické situace u nás nebo kdekoliv jinde. V případě Angeliky si navíc zavzpomínají na všechny filmy, které o ní byly před třiceti natočeny.

Vaše muzikálová kolegyně Monika Absolonová prohlásila, že právě na těchto filmech od dětství ujíždí. Co vy, znáte je?

Znám je „baj oko“, nekoukal jsem se na ně tak, že bych šel přímo po nějaké roli, v mém případě po Joffrayovi de Peyrakovi. Nechci nikoho kopírovat, ono to ani nejde, protože jsem Vojtek. Je pravda, že budu napadat na nohu, ale stříhat se kvůli tomu rozhodně nebudu.

Existuje vůbec role, pro kterou byste se ostříhal?

Naštěstí neexistuje, nikdy bych to neudělal, za nějakou roli mi ostříhání vlasů nestojí. Snad kdyby mi za ni nabídli deset milionů dolarů. Ty mi ale nikdo nedá, takže jsem v klidu.

Jak se vám vlastně Monika Absolonová jako Angelika zamlouvá?

Znám ji coby Mylady ze Tří mušketýrů a Kleopatru, jako Angeliku zatím ne. Hraje se mi s ní ale výborně, sezpívali jsme se natolik, že už na sebe slyšíme a nemusíme při tom na sebe koukat, což je podstatné. Jsem rád, že Angeliku alternuje i Dasha, protože se s ní krásně zpívá. S Leonou Machálkovou, třetí Angelikou, jsem ještě nepracoval, ale známe se, její práci sleduju, takže se na ni těším taky. Vím, že jsou všechny tři úplně normální, nejsou to žádné krávy.

Zdá se, že jste teď vystupování s Kabátem odložil k ledu...

Trochu jo, nechali jsme kapelu spát. Až v létě se chystáme na turné k nové desce Corrida, chceme zase koncertovat venku na fotbalových stadionech po celé republice. Bude to veliké.

Autor: Gabriela Kováříková, Plzeňský deník; 4.1.2007

Zde si můžete rozhovor přečíst v původní verzi v PDF formátu.