Online rozhovor s Pepou se čtenáři webu zena-in.cz

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 1 869x

...udělej mi to co mám rád... Co máš tedy opravdu rád? Díky! Jo - a Kanibal Hanibal, Mravenci...zkrátka celé Go satane go je skvělé. A Rio Grande nemá chybu - kam na to chodíte?

Mám rád pohodovej život, i když je to takový trošku moc růžový vidění. Ale nerad si připouštim problémy, nerad je řešim. Na ty nápady chodíme mezi lidi, do hospod, protože to je ten pravej život a proto si myslim, že Kabát je tak úspěšnej, protože produkujeme názory i jinejch lidí.

Chtěl jsem vědět, jestli neplánujete vydat nějak uceleně starší písničky ještě z úplnejch začátků (co nikdy oficiálně nevyšly jako třeba Úplně normální holka, Rozbitou, S čerty tancoval, Za trest, Démon atp. případně čim starší tim lepší)I když chápu že je to trochu bezpředmětný ptát se po vydání best off-ky. Pak bych rád věděl, jestli už se plánuje turné na příští rok. A poslední otázka jestli se konečně dočkáme pořádnýho klipu třeba na Go satane Go nebo V pekle sudy válej - prostě nějakou pořádnou nářezovku. Klipy mě moc mrzej a myslim že v týhle oblasti máte velký dluhy hlavně v poslední době - i když Láďa a Colorado byly suprově udělaný. Jinak nesnažte se tolik aby Vás hráli v rádiu (lidi co jsou schopný si stěžovat na GSG Kabát stejně nikdy nepochopí a nebojte se pustit pořádnej nářez štve mě že jediný snad co bylo v rádiu byla severka. Tak hodne zdaru a GO PEPE GO ;-)

Neplánujeme tyhle písničky, protože už jsou pryč, to jsou začátky Kabátu, který by už asi lidi nezajímaly, možná to lítá někde mezi lidma, ale pro nás už je to pryč. K tomu klipu: Na naší best off desce bude klip k písničce Má ji motorovou. Nemyslim si, že hlavní síla Kabátu je v hranejch videoklipech, ale právě v živém vystoupení. Když nejsou peníze na pořádnej drahej videoklip, musíme použít záznamy z našich koncertů. Myslim si, že tam je Kabát přirozenej, ne nějakej trapnej hranej klip na špatnou videokameru.

Kdy má Sabina termín a bude svatba?

Duben 2002. Jestli bude svatba? Zatím jsme o ní neuvažovali, všechno má svůj čas.

Pepo, jak se bude jmenovat Vaše mimino?

Když to bude kluk, tak se bude jmenovat Jan. Když to bude holka, tak nevíme. Ale můj táta tvrdí, že to bude holka, tak se uvidí.

Budeš se Sabinou u porodu?

Radší bych slavil s kamarády jinde, ale asi mě to nemine a lhal bych, kdybych se na to netěšil. Nevím, jestli se mnou nepraští:-)

Nestýská se Ti po rodném městě?

Někdy se mi stejská, někdy ne. Záleží na situaci. Když se někdo má lépe tam, kde bydlí, tak se mu ani moc nestýská. Ale rád se zajedu podívat za lidma, za rodičema a za synem.

Asi před 14 dny jsi před Kalichem s Richardem Tesaříkem cosi kutil u auta. Vyřešila se závada?

Richardovi odešla baterka na autě a já jakožto zdatný motorista mám sebou kabely, a tak jsem mu milerád pomohl. Vím, že Richard není krkoun a koupí mi za to panáka. Jinak bych to nedělal :-)

Jaká byla tvoje první reakce na to, ze budeš otcem a na co jsi v tu chvíli myslel?

Dozvěděl jsem se to v USA v den odletu. Říkal jsme si teď už mi chybí akorát spadnout s letadlem a bude to všechno.

Kupuješ Sabině oblečeni?

Nekupuju, nechávám to na ní, jelikož jako každá žena je ve vybírání hrozně náročná a chození s ní po krámech je hrozný. Po 20 minutách je mi horko, po 40 se potím a po hodině mě odvážejí. A to je Sába teprve v začátku!

Byl bych rád, kdybys vyřídil Milanovi, ať už sakra začne zase psát normalní texty.

Milanovi to vyřídim, poslední deska u Monitoru, kterou budeme točit někdy v létě. Připravte se na to.

Co vás inspirovalo k písničce Bruce Willis?

Dustin Hoffman.

Co Tvá doga? Doufám, že ji nezanedbáváš?!!!

Zrovna včera jsem byl v Teplicích a s Boříkem jsme se oba venčili. Je to skvělej pes a německou dogu doporučuju vřele všem, kdo maj rádi velká zvířata, protože jsou super. Dokud neuvidí jídlo :-)

Máš už nějaké děti nebo to bude vaše první. Jsi spíš tvrdej rocker nebo romantik? To se chlapovi po pravdě těžko přiznává, přiznáš to?

Mám syna Pepu, 14 let, z prvního manželství. Jsem na něj strašně pyšnej, protože v osmý třídě měl samý jedničky, což se mně za celou kariéru na základní škole nepodařilo :-) Nemyslim si, že jsem nějaká bačkora, ale i tvrdej chlap někdy potřebuje něco jinýho než boxerky na rukou...

Jaké bylo natáčení duetu s Helenou v Belgii?

Helena je profesionál se vším všudy, a proto jsem neváhal a její nabídku okamžitě přijal. Vždycky jsme si chtěl zazpívat s hvězdou, ať už se zahraniční, nebo českou. Tento sen se mi splnil a jsem rád. Hrál jsme s hodně zahraničníma kalpelama, jak venku, tak u nás, a všichni se chovali úplně přirozeně, přestože to byli megastars. A o tom je ten profesionalismus. Když se někdo tváří jako hvězda po vydání jednoho CD, tak je to blb a ne hvězda.

Bude turné k nový desce - kdy??

K nový desce - "Suma sumárum", což je výběr hitů za 10 let existence Kabátu plus druhý CD je záznam živáku z Prahy v březnu 2001 - vychází právě teď. Správný rocker v zimě nepracuje. Takže ani my nebudeme hrát. Na turné vyrážíme v květnu, a věřte, že to bude velká show, pódium bude ještě větší než na posledním turné Go, satane, go...

Jaké CD sis naposledy koupil, koho posloucháš z českých interpretů?

V USA, kde jsme s Kabátem hráli v srpnu, jsem si koupil mnoho CD, které u nás nejde sehnat. Koupil jsem si 3D videoklip Kiss, celou videogalerii Tom Petty a hodně jiný jižanský muziky. Z českých poslouchám většinou bigbítový party, ale abych se přiznal, nemám moc času na poslech cédéček.

Co ty a internet, používáš ho?

Skvělá záležitost, ale jsem surfista amatér a ranní stahovač pošty. Takže nic moc :-)

Kde budete se Sabinou trávit Vánoce?

Ráno se naložím na gauč, vezmu si krabici od bot plnou cukroví, zapnu si TV, a jestli nebudou dávat žádný pohádky, tak to budou fakt moc vošklivý Vánoce.

Když máš rád rychlou jízdu autem, nebojí se Sabina s Tebou?

Nebojí, jelikož jsem rychlé auto prodal a koupil jsem si diesel-combi. S tím se moc slávy nenadělá.

Když jsi v Teplicích, kam chodíš (nebo jsi chodil) kalit?

Když jsem v Teplicích, zavolám svým kamarádům a vyrazíme. Většinou navštěvujeme restaurace s plzeňským pivem a úplné finále proběhne v mojí restauraci. (Protože to mám pak domů 2 patra, a to lze i po čtyřech.) Kamarádi mají smůlu, musí pěšky, ale oni se nezlobí, jsou to přece kamarádi.

Záznam online rozhovoru na webu zena.in.cz; prosinec 2001