Druhý online rozhovor s Pepou se čtenáři webu zena-in.cz

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 2 144x

Baví tě jěště pořád šílet na pódiu? Chodíš někdy na internetové chaty? Za jakou cenu by ses zbavil svých nádherných dlouhých vlasů? Máš rád rychlý auta, jaký vlastníš? Piješ Plzeň? Co Ti dal Hamlet? Sportuješ? A co adrenalinové sporty? Jak často si stříháš vlasy? Kolik vážíš a měříš? Kdyby jsi si měl vybrat buď koncertování nebo muzikál. Co by to bylo? Kde je Vaše hospoda? Co je pro Tebe v životě nejdůležitější? Co si myslíš o závislostech, konkrétně alkoholismu? A co drogy? Kterou písničku Kabátu máš nejraději?

Pepa Vojtek

Baví tě jěště pořád šílet na pódiu?

Baví mě šílet na podiu, takovej život jsem si zvolil. A kdo se dá na vojnu, musí bojovat.

Chodíš někdy na internetové chaty?

Nemám na to čas, ale internet si chci pořídit domů.

Už Tě nebaví plachtění po Orlické přehradě? Pivo a tequilu snad nemáš zakázané?

Nebaví mě plachtit, protože to bylo peklo a už se nikdy v tomto životě nehodlám vydat na plavbu po Orlické přehradě na plachetnici, protože jako laik jsem se tam málem utopil díky silnému větru. Nemám zakázáno požívat žádné alkoholické nápoje, pokud játra dovolí.

Za jakou cenu by ses zbavil svých nádherných dlouhých vlasů?

Toto není otázka peněz, vše ponechávám přírodě. Třeba mi opadají

Máš rád rychlý auta, jaký vlastníš?

Mám rád rychlou jízdu, podobá se to našemu koncertování s Kabátem, docela mě baví když jedu po dálnici 220km/hod a vidím zapšklý tváře řidičů škodovek. Mám WV golf VR 6 190 koní. Je to pro mou práci nutný, se rychle přemisťovat.

Můžeš nám prozradit tvůj pivní osobáček?

Nikdy jsem nepil proto, abych si něco dokazoval nebo kvůli nějakému rekordu. Piju, protože mě to baví.

Piješ Plzeň?

Z piva piju jedině Plzeň, protože je dobrý.

Kolik korun činí měsíční nároky na Bořka?

Abych osvětili, kdo je Bořík - je to německá zlatá doga, jsou mu 3 roky a neříkám mu Bořík ale Zbořík. Protože při jeho velikosti a váze se nehodí, a to mi věřte, do malého bytu. Kam se hne, něco zboří. Je to čistokrevný pes, takže výdaje jsou vysoké. Počítáme s ním na výstavy, takže doufám, že se všechny výdaje vrátí.

Co Ti dal Hamlet?

Je to něco jiného než koncertování s Kabátem - je to nádherný téma. Poznal jsem řadu skvělých lidí a jsem rád, že Janek Ledecký mi dal příležitost v tomto muzikálu hrát.

Sportuješ? A co adrenalinové sporty?

Ano. Velice mě baví rychlá jízda autem, zatím mi nikdo nenabídl jezdit nějakou soutěž, protože se možná bojí, že bych byl nejlepší. Jinak hraju fotbal, občas zajdu do fitcentra a jsem majitelem horského kola, které už 4 roky leží ve sklepě. Jednou jsem skočil bangee jumping, ale to jsem byl opilej a šlo o sázku a skočili jsme s kolegou, se kterým jsem se vsadil zároveň. To proto, že jsem se bál, že když skočím první, kamarád neskočí, a naopak. Docela se mi tento skok vyplatil, protože jsme šli až pod vodu a já jsem přitom ztratil řetízek s přívěskem, který byl dárkem od mojí maminky.

Jak často si stříháš vlasy?

Když jsme začínali hrát s Kabátem, nechal jsem si po vzoru rockových legend ze zahraničí udělat trvalou, a tím jsem si vlasy totálně zničil, takže teď si vlasy nemusím stříhat, oni se sami v určité délce ulomí.

Kolik vážíš a měříš?

Mám 178 cm a vážím 72,535 kg. A to nenajedených a nenapitých :))))

Jak se díváš na děsivý fakt, že dnes v ČR vlastně neexistuje žádné rockové rádio, které by se zaměřilo na přímočarý rock - hard, heavy, glam, blues atd. jako např. v USA? Všechno je v současné době podřízeno jen a jen komerci a z toho také bohužel plyne fekální úroveň současné rádio-tuc-tucové produkce.

Máš 100% pravdu, je to smutný. Často trávím čas v autě a poslouchám jedině CD, protože všechna rádia hrají to samý. Je to nuda.

Kdyby jsi si měl vybrat buď koncertování nebo muzikál. Co by to bylo?

Nedá se srovnávat 5000 lidí na koncertě skupiny Kabát a divadelní představení - všechno má něco do sebe, změna je život. Ale kdybych si měl vybrat, beru koncertování s Kabátem.

Kde je Vaše hospoda?

V Teplicích. Plzeň teče proudem

Co je pro Tebe v životě nejdůležitější?

Mít kolem sebe skvělý lidi, protože nějaký čas jsem byl sám a věřte mi, není to nic moc.

Jaký závody bys nejradši jezdil? Okruhy nebo rallye, cross či něco jinýho?

Mám kamaráda v Mladé Boleslavi, jehož tatík jezdil prof. soutěže, jmenuje se Vilda Motl, který mi sliboval, že mě nechá svést v pořádným soutěžním autě a zatím svůj slib nedodržel. Salát. Ale určitě by mě bavilo ralye.

Jakou hudbu v autě posloucháš na CD?

Poslouchám skoro cokoliv. Teď mám v CD přehrávači i připravovaný muzikál Romeo a Julie, ale většinou poslouchám jižanský rock.

Co si myslíš o závislostech, konkrétně alkoholismu?

Někdo kdysi řekl, že alkohol je metla lidstva, ale na druhou stranu je to docela příjemné si s přáteli trošku srknout. Když to pak přeroste v životní nutnost, je to smutný.

A co drogy?

O drogách mi ani nemluvte, protože tyhle sračky neuznávám.

Kterou písničku Kabátu máš nejraději?

Žízeň! Ale třeba taková písnička Tak to má bejt vedla v Chicagu v Americe hitparádu tři měsíce. ( Místní rádio Valpariso )

Záznam online rozhovoru na webu zena.in.cz; říjen 2000

  1. #klára vzkazuje:
     
    Kabáty poslouchám strašně ráda. Pepa Vojtek je z nich samozřejmě nejlepší. Hned mě napadlo, že jeho nejoblíbenější písnička je Žízen´. Moje taky, ale mezi moje nejoblíbenější patří i Moderní děvče,Lád´a a Bruce Willis. Jo,a ještě Víte jak to bolí. No,dá se říci, že mám ráda všechno od Kabátů.