Kabát z Finska: Odlišujeme se

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 3 591x

Skupina Kabát odletěla do Finska již minul týden v pátek, od té doby se v Helsinkách připravovala na semifinálový večer. "Ze začátku to tady vypadalo krušně, teplota byla kolem nuly a všude zataženo, což vám na sebevědomí moc nepřidá. Teď už je naštětsí hezky," hodnotil včera přípravy Josef Vojtek.

Věříte, že postoupíte do finále?

Nevím, ale všichni tady mají zvednutý palec. Dokonce dělali průzkumy a my jsme se umístili v první semifinálové desítce. Nechci si teď kasat triko a pak jet domů jako spráskanej pes, ale mám pocit, že už naše účast tady je vítězství. My jsme první a šli jsme do mlhy, nikdo nevěděl, co se bude dít. Dokonce už se nám ozval i nějaký Američan, že by o nás měl zájem.

Finové si vás prý oblíbili...

Domluvili jsme si tady koncert v jednom klubu a zahráli asi devět písniček. Ohlasy byly veliký, i když dovnitř se vešlo jen asi čtyři sta lidí. Bylo nám prostě hloupý hrát někde na náměstí na playback, tak jsme tu na náměstí rozvěsili plakáty s nápisem, že rocková má hrát živě, a ukázali jim, že to ještě umíme. Přišla dokonce i nějaká paní z ministerstva práce, bylo jí asi padesát, objevila se tam v kůži a s řetězama kolem krku. To jsme vyvalili oči a čuměli jako vejři.

V čem vidíte svoji výhodu?

Opravdu se dost odlišujeme. Rockových kapel je tady málo, převládá spíš takové popové podivínství. Někdy ani nevíte, jestli to je chlap, nebo ženská, toho se spíš straníme

Autor: Kateřina Hejdová, MF Dnes; 11.5.2007