Turné Corrida - Brno 15.5.2007 - promočený Kabát

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 3 029x

Brněnský koncert rockové legendy Kabát se nesl ve znamení deštivého počasí. Podvečerní zatažené nebe nevěstilo nic dobrého a pršet přestávalo skutečně až ke konci vystoupení. Ti šťastnější se schovávali pod deštníky nebo pláštěnkami, ostatní si vypomáhali různými alternativami (dokonce byli k vidění i tací, co na sebe nasoukali odpadkový pytel; těžko říct zda použitý či čistý), nebo jen stáli a mokli.

Organizátoři zřejmě poněkud podcenili vrtochy jarního počasí, a tudíž ani nebylo moc míst, kde by se dalo zahřát teplým nápojem. Všudypřítomné stánky s pivem neúprosně obkličovaly celou plochu, aby v průběhu akce nakonec dostaly hlavní slovo. Což se dalo lehce usoudit z množství plastových kelímků, které při každém kroku křupaly pod nohama jako čerstvý sníh (ale zdaleka ne tak romanticky). Organizátoři totiž zřejmě zapomněli i na odpadkové koše. A propracovat se k některému z mála kontejnerů na odlehlých místech přes tisícový dav byl nadlidský výkon.

Po dvou předkapelách jsme se nakonec dočkali zlatého hřebu večera - na monstrózní pódium za bouřlivých ovací vyskočil frontman skupiny Pepa Vojtek a za ním jeho věrní. Jejich řízná hudba rozproudila dav a svými novinkami z posledního alba Corrida, ale i starými hity dostávali do varu celý areál. Kabáti si stačili udělat legraci i ze svého nedávného debaklu v Helsinkách a oznámili, že tedy už nikam cestovat nebudou a zůstanou věrni svým fanouškům v rodné hroudě.

Na kvalitě a zajímavosti vystoupení dodalo i dobré ozvučení, světelné a pyrotechnické efekty, stejně jako dvě veliké obrazovky, které umožňovaly pohled zblízka i vzdálenějším divákům. Na nekryté „předváděcí“ molo, jež bylo součástí pódia, se ovšem neodvážil ani drsňák Pepa. Celkově byl koncert povedený, hlasový i instrumentální projev Kabátů byl již standardně výborný. Náladu občas mohli pokazit jen někteří neurvalí a obhroublí fandové, kterých bohužel bývá na koncertech kapel tohoto typu více než dost.

Autor: Veronika Matějičná, kult.cz; 17.5.2007