Turné Corrida - Olomouc 18.5.2007

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 3 659x

Uběhly tři roky a fenomén české muziky KABÁT opět zavítal se svým samostatným turné do Olomouce, tentokrát na atletický stadion TJ Lokomotiva. Atletický stadion je menší než Andrův fotbalový, tudíž se dalo očekávat, že atmosféra, byť bude míň místa, určitě jěště zhoustne, více než minule. Nakonec se na Lokomotivu vtěstnalo přes 14 000 lidí. Být zde ještě o tisícovku víc, už by asi neměli kde nejen stát. Ale abych se vyjádřil přímo ke koncertu, tak na místo určení jsme dorazili před šestou hodinou, obešli celej areál, koupili nový trika Corrida, dali pár plasťáků Gambrinus a okolo sedmé hodiny se vmáčkli co nejvíc k podiu.

Za chvíli už na plac zavítala Mewa. Doposavaď jsem slyšel jen pár ukázek z jejich tvorby, avšak nejen mě jejich vystoupení ničím nezaujalo. Možná to bylo i tím, že kapela nikdy ještě nehrála před takovým davem a tudíž nervozita udělala svý. Druhou předkapelou byl Waldagang, co dodat, snad jen, že největší ohlas měly dva songy od Hárlejů, které Vláďa Šafránek (ex Hárlej) zapěl na začátku a na konci vystoupení.

Poté už započalo chystání scény pro zlatej hřeb večera KABÁT. Rocková banda z Teplic vyběhla na podium něco málo před devátou hodinou. Hned z počátku bylo vidět, že playlist oproti Brnu doznal značných změn. První 3 písničky dostali publikum nejen v předních pozicích do varu a takhle se to vezlo už po celej zbytek večera. Rozhodně nečekaným, ale o to víc příjemným překvapením byla písnička Joy na živo, jelikož jen asi málo kdo věřil tomu, že si ji v ten večer s KABÁTEM zazpívá. Dalším velkým plus koncertu bylo určitě i to, že z podia dopředu čnělo výsuvné molo, na kterém se nechal Pepa při posledním songu Kdoví jestli vyvést vysoko nad hlavy nadšených fandů. Celej koncert se myslím i vzhledem k ohlasům z publika vyvedl více než náramně a snad KABÁT zavítá do Olomouce znovu co nejdřív.

Autor: DJ Kabát; 20.5.2007