Turné 2003 - Plzeň - 6.11.2003

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 153x

Po bez kompromisně vyprodaných koncertech na Moravě a v Čechách se lavina jménem Kabát konečně dovalila také do Plzně. O faktu, že to jistě bude fantastický koncert, nebylo pochyb - již týden před koncertem byl u plakátu dodatek VYPRODÁNO. Čili, kdo váhal, měl smůlu. Já jsem s tímto faktem tak trochu počítal, a tak jsem si koupil lístek s dostatečným předstihem v srpnu.

Zhruba kolem 18:30 se otevřely brány zimního stadionu a první nedočkavci (mezi které jsem patřil i já) jsme vešli dovnitř. Ihned jsem se šel podívat, jaké Kabáti prodávají trička a další věci. Něco jsem nakoupil, zašel na klobásku a netrpělivě čekal na začátek koncertu.

A již se blížil začátek. Menší problém byl ještě se začátkem koncertu. Na vstupenkách a na plakátech byl čas 20:00, ale v novinách se psalo 19:30. No a proto se zvolil kompromis a začátek byl stanoven na 19:45. Na minutu přesně naběhli na pódium Škwoři a svůj set odstartovali písničkou Vyvolený z připravovaného alba, které by mělo vyjít v únoru. Myslím si, že Škwor má před sebou hodně slibnou budoucnost a tak doufám, že budou pokračovat ve stylu, v kterém začali. Bohužel zahráli pouze 8 songů, ale to už je úděl předkapel. Myslím si, že je publikum přijalo velice vřele a i dost dobře reagovali na jejich písničky. Rozloučili se s námi svým hitem Mý slzy neuvidíš.

Ihned po nich nastoupila karvinská kapela Doga, která svůj set otevřela písničkou Proti všem. Na rovinu musím říct, že mě více nadchla první předkapela a i odezva publika byla menší, než když hrál Škwor. Doga také odehrála 8 písniček. Svůj program zakončili nejznámější písničkou Už nejsi nevinná.

Co se týče předkapel, myslím si, že byly vybrány dobře a snad i nejlíp ze všech Kabátích tour. Jen bych prohodil pořadí - první Doga a pak Škwor.

A je to tady - světla zhasla a my jsme začali fárat do dolu. Po dvou minutách fárání přiběhl Hurvajs, zasedl za bubny a začal bubnovat. Poté vyběhl zbytek kapely a začala pravá pekelná show. Kabáti mírně změnili koncepci, takže některé písničky, které se dřív hráli až na konec, teď zazněli na začátku koncertu. Z nového alba nám zahráli 4 písničky. Také jsem po delší době měli možnost slyšet na živo Milana a myslím si, že nezklamal - zpívala s ním celá hala. Ota byl tentokrát hodně v pohybu, což u něj není úplně obvyklé. A také se mi zdálo, že tentokrát Tomáš ani moc nekouřil.

Co se týče pódia, řekl bych, že letos bylo trochu horší, než při minulém turné. Zase na druhou stranu je dobré, že se Kabáti snaží přijít vždy s něčím novým a to na nich oceňuju. Co mě ale zklamalo, byly ledkové obrazovky. Na těchto obrazovkách se údajně měli pouštět klipy a také probíhat přímý přenos. Nic takového se bohužel nekonalo. Je pravda, že občasné animace tam byly, ale několikrát byly úplně temné a nic se na nich nedělo. Stačí si jen vzpomenout na GSG Tour, kde byly obrazovky daleko větší a neustále se na nich něco dělo. Což se tentokrát bohužel říct nedá. Naopak co musím vyzdvihnout a co se mi velice líbilo, byly světla. Opravdu skvělé efekty. No a na závěr bych se rád zmínil o oblečení. Naprosto nechápu, co Pepa a Milan sledovaly svými kalhoty. Milan v normálních látkových kalhotách a Pepa ve žlutých. Naopak se mi celkem líbilo Otovo oblečení - to bych řekl, se k tématu Dole v dole i hodilo. No a Tomáš a Hurvajs s džínama se daly akceptovat. Ale rocker má být v kůži a tak doufám, že se Kabáti vzpamatují a příští je opět uvidíme v kůži, jako pravé a tvrdé rockery.

Playlist: Mayrau - Dole v dole - V pekle sudy válej - Pohoda - Bruce Willis - Mám obě ruce levý - Stará Lou - Víte jak to bolí - Balada o špinavej fuseklích - Frau Vogelrauch - Kanibal Hanibal - Kdo si nechce hubu spálit - Bum bum tequilla - Wonder - Pohromy - Go satane go - Opilci v dějinách - Starej bar - Jabadabadů - Porcelánový prasata - Bára - Všechno bude jako dřív - Tak teda pojď - Moderní děvče

Přídavky: Na sever, Colorado, Šaman

Přídavky č.2 : Láďa, Žízeň

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 7.11.2003