Topvar RockFest - KABÁT - 2. 7. 2006

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 734x

Jak se už stalo tradicí, Kabáti vystoupili na Slovensku v areálu Zelená Voda poblíž Nového Mesta nad Váhom, kde se konal jeden z jejich dvou vystoupení ve festivalové sezoně 2006. Už od 21hodin, kdy dohrála kapela Maximo Park/GB/, se začal zaplňovat poloprázdný prostor před hlavním pódiem. Kabáti na sebe tradičně nechali dlouho čekat.

Jako první za velkého aplausu nastoupily na stage Hurvajsovy Sonory. A když pak chvíli po dvaadvacáté hodině naběhli na pódium v nesilnější sestavě i samotní Kabáti, byl už prostor před nimi zcela naplněn věrnými Kabátníky a tradičně pekelná show mohla začít v pořadí Dole v dole, V pekle sudy válej, Cirkusovej stan, Bára, Děvky ty to znaj, Stará Lou, Starej bar, Kalamity Jane, Frau Vogelrauch, Shořel náš dům, Wonder, Porcelánový prasata, Bruce Willis, Bum Bum Tequilla, Kdo si nechce hubu spálit, Žízeň.

Pak si ještě rozpálený kotel diváků nechal přidat a nemohlo to dopadnout jinak než tradiční Pohodou a jako zlatý hřeb na pódium přikráčelo Moderní děvče.

Kabáti hráli s perfektním nazvučením, se kterým během koncertu nebyl žádný problém. Jenom Ota, když se při přídavku vracel nahoru, nemohl najít svou kytaru, kterou mu zatím zvukař někde ukryl. No a Pepému se zase ze začátku povedlo poplést pár slov, ale jinak všechno zvládl opět na jedničku. Od toho přece živé vystoupení jsou.

Koncert trval přesně hodinu a řekl bych, že byl moc zdařilý. Škoda jen, že Kabáty tento rok nevidíme i na nějakém festivalu v České republice. Snad nám to vynahradí na připravovaném turné. To by se právě mělo odehrávat u nás, ale z části i na Slovensku, kde se Kabáti těší opravdu velké oblibě. Takže Kabátu zdar!

Autor: Ivo, kabat-fans.cz; 3.7.2006