Suma sumárum Tour - Praha - 18.6.2002

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 1 683x

1) převládající dojem - neskutečný peklo - a to hlavně co se týká teploty - vím, že včera bylo extrémní vedro (přes den až 32 stupňů), ale stejně když už to pořádají v červnu možná by nebylo špatný udělat to spíš venku (i za cenu míň kvalitních efektů a rizika deště-co bych za něj včera dal). Nebo klimatizaci a když už tak by to chtělo hadici s vodou a aspoň kotel občas svlažit. Ty kelímky bylo fakt málo a i když bych bral všechno tohle tak pak to, že se i pet-flašky musely odevzdávat u vchodu bylo leda k nasrání - fronty u stánků na pivčo byly tak dlouhý, že by člověk přišel o celej koncert kdyby tam stál. Takže tohle bylo dost zoufalý.

2) předkapely - no daly se vydržet - ze začátku jsem byl ještě trošku vožralej - než veškerý nastřádaný zásoby ze mě vyprchaly :-))) ale nijak zvlášť mě nenadchly.

3) vlastní koncert - pak už se strhla show a příchod kabátů na scénu - tak sme šli a všechno to rozbili :). Podium bylo super a vidět bylo krásně (i když asi taky tím, že nebyl moc problém dostat se cca do 3 řady - Kabáti občas sestupovali i dolu k nám takže to bylo fakt bezchybný.

4) písničky - hráli to co sem čekal - výhoda koncertu je, že se dá skutečně pařit i třeba na pohodu nebo na sever když se to živě zahraje a pořádně nahlas. Jen to chtělo alespoň něco z motorovky - už jenom na zavzpomínání a oslavu 10 let by bylo fajn zahrát některý starý písničky oficiálně nevydaný i když by to nebylo 100% secvičený a nebo nějakou úplnou novinku.

Takže shrnutí na závěr - super zážitek, super show, super Kabáti - ale nemožnost se tam prakticky vožrat a osvěžit poznamenala celej koncert - ne že by to byl subjektivní názor (pařil sem tam ještě nejvíc) a ostatní se fakt zmáhali tak na klasiky jako žízeň atp. ale dost písniček bylo "odpočinkových".

No co škoda, - pocit - jak když bych vypad z mlátičky :-)))

L. Kasanda; 20.6.2002