Pink Panther Fest - Plzeň - 11.6.2005

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 600x

Deset až padesát let - takové bylo věkové rozpětí návštěvníků sobotního Pink Panther Festu na stadionu Lokomotivy v Plzni. První ročník festivalu, jehož největším lákadlem je koncert kapely Kabát, přivedl na stadion sem a půl tisíce lidí. "Je to druhá největší návštěva ze šesti měst, kde se festival od jedenadvacátého května uskutečnil. Na druhou stranu při samostatném koncertu Kabátu přišlo loni téměř dvojnásob lidí,"konstantoval Pavel Kazoubek z agentury, která akci v Plzni zajišťovala.

Když s úderem šesté večer v sobotu otevřelo program vystoupení kapely Doga, rozdunělo se město zvukem silných aparatur. Noční koncert Kabátu, který nastoupil na pódium dvě hodiny před půlnocí, slyšeli spolehlivě lidé nejen v okrajových částí Plzně, ale například i ve Šťáhlavech.

Pro spousta lidí bylo naprostým překvapením vystoupení dětské kapely Nevím. Desetiletého baskytaristu Tondu Bergera nebylo sice za nástrojem téměř vidět, ale nad skladbami Led Zeppelin, AC/DC či Nirvany v podání dětského tria uznale mručeli i zarytí stoupenci žánru.

Po show party Krucipüsk Tomáše Hajíčka roztancoval stadion Škwor s hity, které spolehlivě znala podstatná část publika. Pro skalní příznivce tvrdého rocku bylo očividně zklamání zařazení kapely Support Lesbiens do posledního bloku před nástupem Kabátu. "Asi to není špatné, ale sem se to nehodí. Musím to nějak přečkat, snad neusnu," komentoval nástup supportů s frontmenem v bílém oblačku jeden z diváků.

S nástupem Kabátu po desáté večer se řady diváků na ploše stadionu zhustily - hodně lidí zřejmě příchod odložilo až na hlavní bod programu. Kabát během téměř půldruhé hodiny odehrál vše podstatné, atmosféra byla skvělá, kdo čekal řadu přídavků, měl trochu smůlu.

Na rozdíl od loňska zaměnili pořadatelé Budvar za Gambrinus, na čemž diváci vydělali - zázemí šlapalo jako hodinky.

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.

Zdroj - MF Dnes; 14.6.2005