Pink Panther Fest - Hradec Králové - 4.6.2005

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 213x

Po roce přijela do Hradce Králové populární kapela Kabát. Na putovní přehlídku Pink Panther Fest 2005 na místním letišti, při níž se představilo dalších pět kapel, zamířily tisíce fanoušků z kraje i vzdálenějších regionů. "Neváhali jsme ani minutu. Máme to sice trochu z ruky, asi sto padesát kilometrů, ale to nás nemohlo odradit. Za Kabáty pojedeme klidně na kraj světa," řekl nadšeně pětadvacetiletý Marian Kamenský z České Vsi u Jeseníku.

Mezi stovkami parkujících aut na louce poblíž místa koncertu stálo v sobotu 4. června i několik autobusů. "Mladí od nás i z okolních vesnic si dopravu sami zařídili. Nemusejí jezdit auty a také si mohou něco popít," uvedl padesátiletý řidič Milan Longauer z Radvanic na Trutnovsku. Kabáti si vždy potrpěli na vtipná "intra", jednou to byl Pochod Radeckého, podruhé komunistický týdeník. Tentokrát se bez všech legrácek obešli, přišli a nasadili ostré tempo. Kapela možná letos není na vrcholu, na němž byla loni po skvělé desce Dole v dole, kdy na hradecké letiště přišlo dvacet tisíc platících, ale muzikantsky vrcholu dosáhla.

Razance skloubená s lehkostí a tvrzená výtečnými bubny Hurvajse Hurčíka, které přes obří zvukový aparát "počechraly" plíce diváků, je v našich končinách a u našich kapel nevídaná. I pěvecky se Kabáti pochlapili, někdejší chasnické a často podladěné vokály muzikantů už nezničitelný zpěvák Josef Vojtek nemusel vylaďovat. V pětasedmdesátiminutovém bloku načatého slavnou Žízní Kabát rozdal "to nejlepší": Starej bar, Dole v dole, Kalamity Jane, Na sever, Colorado, Jak to bolí, Šaman, Pohoda, Moderní děvče, V pekle sudy válej, Láďa, Wonder či Bruce Willis. Zasvítily i prastará Děvky, ty to znaj či novější Cirkusovej stan.

Autor - idnes.cz, Petr Mareček; 13.6.2005