Dole v dole Tour - Kabát měl Plzeň u nohou i v dešti - 1.6.2004

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 1 859x

Zřejmě nejklidnější plzeňská čtvrť Slovany zažila včera večer dopravní zácpu, na jakou jsou řidiči zvyklí z jiných částí krajské metropole. Příčinou nebyla dopravní nehoda, ale fenomén jménem Kabát. Nejpopulárnější rocková skupina současnosti koncertovala na hřišti Lokomotivy.

Takovou návštěvu zdejší sportovní areál ještě nezažil - tísnilo se tu kolem patnácti tisíc lidí, a to přitom velkou část večera hřmělo a diváky často skrápěl déšť. Dlouho to vypadalo, že z očekávané divácké kulisy sejde. Při vystoupení předskokanů bylo totiž v hledišti prázdno. Nebylo to však vinou nezájmu lidí o první část večera, ale ucpanými ulicemi v okolí dějiště koncertu. Mnozí lidé totiž nedali na doporučení pořadatelů, aby využili služeb posílené hromadné dopravy, a raději hledali místo pro zaparkování blízko stadionu. Nakonec se však stadion zaplnil.

"Ten déšt nás trochu zaskočil, je to docela pech. Když chce ale člověk vidět Kabáty, musí něco vydržet," charakterizoval mínění mnoha diváků Jiří Mráz. Kabát si přivezl pódium připomínající hornické městečko. Na turné totiž propaguje poslední album Dole v dole. Pro koncert si muzikanti z Teplic přichystali vedle nejnovějšího repertoáru i výběr největších hitů z dosavadní tvorby. Na své si tedy přišli jak znalci osvědčených písniček, tak i nový obdivovatelé kapely.

"Pouze novými písničkami bychom lidi dostatečně neuspokojili, protože koncerty trvají poměrně dlouho. Proto většinu produkce stejně tvoří osvědčené věci z minulých desek. Každé vystoupení máme připravené tak, aby bylo na začátku hodně živé, pak následuje volnější střed a všechno spěje ke konečné gradaci," řekl před koncertem zpěvák Josef Vojtek.

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.
Fotky z autogramiády.

Zdroj - MF Dnes; 2.6.2004