Dole v dole Tour - Olomouc - 18.5.2004

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 346x

Na stadion do Olomouce jsme dorazili kolem sedmé hodiny. Možná mě na začátku překvapilo, že je tu nějak málo lidí, ale to byla jen iluze! Když jsem se dostal na hrací plochu, zjistil jsem, že nadšenců pro KABÁT je všude dost a plno! Jelikož ochozy se během chvíle zaplnily a hrací plocha na tom byla podobně. A tak jsem si našel svý místo, odkud bylo celkem dobře vidět na podium. Co se týče podia, totálně připomínalo těžební důl minulýho režimu. Několik těžebních věží a praktický součástky, který patří k dolu. Prostě skvělá podívaná! .

Něco málo po půl osmí všechno vypuklo. Na scénu vyběhli hoši z Dolores clan, trošku nás rozhýbali svým heavy metalem a hned po nich (asi pět minut před osmou) se objevila kapela Krucipüsk. Necelé půl hodinky na to nastala dvaceti minutová pauza pro nachystání pódia pro KABÁTY. A tak jsem využil chvilky klidu k zakoupení trička a upomínkových předmětů k tomuhle turné. Tenhle nápad měli však i jiní a tak jsem si musel vystát frontu. Ale stálo mi to zato. Oblíkl jsem si nový tričko a pak se šel prodírat davem směrem k pódiu. Dostal jsem se asi do 5. řady odkud bylo perfektně vidět a to už na plac vyběhli pánové z KABÁTU.

Hned od začátku to pěkně rozjeli a my jsme se okamžitě přizpůsobili! Jak si jistě každej všiml, hlavním překvapením večera byl Tomášův účes. Shodil svý dlouhý háro a šel do hola. S novým účesem to taky perfektně pařil! Nechybělo samozřejmě Pepovo buzerování Tomáše, že chlastá a kouří v pracovní době. Pepovi vtipný narážky byly občas doplňovány nějakým převlekem např. při songu Elvis přišel Pepa na podium převlečenej za Elvise a pořádně to rozjel! Milan opět nezklamal zazpíval svůj song Ďábel a syn při perfektní atmosféře! Radek po celou dobu dokazoval, že nad jeho umění s bubnama není a vytvářel spolu s Oťasem, kterej jak už bývá zvykem perfektně válel na svou kytaru, supr kulisu pro Pepův zpěv.

Docela mě i příjemně překvapilo, že každá z předkapel byla na podiu jen asi půl hodinu, a tak se KABÁTI objevili už po devátý a vydrželi s náma až do jedenácti. Myslím, že každej, kdo tam byl, tak zažil perfektní atmosféru s báječným publikem a jedinečným KABÁTEM. Nezbývá nic jinýho, než se těšit na další vystoupení v Olomouci, který fakt stálo zato (jakožto i ostatní koncerty KABÁTU=). Na závěr snad už jen dodat výčet písniček. A ty byly asi v tomhle pořadí:

PLAYLIST: Bahno, V pekle sudy válej, Bruce Willis, Cirkusovej stan, Bára,Bum bum tequilla, Starej bar, Óda na konopí, Jednou nás to zabije, Colorádo, Kdo si nechce hubu spálit, Lady Lane, Šaman, Stará Lou, Porcelánový prasata, Ďábel a syn, Teta, Elvis, Frau, Vogerlauch, Pohoda, Shořel náš dům, Go satane go, Žízeň Dole v dole, Na sever, Láďa, Moderní děvče

Autor: DJ Kabát; 20.5.2004.