Dole v dole Tour - Brno 12.5.2004 - Kabáti zahájili turné na největším pódiu

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 1 929x

Na největším pódiu, na kterém kdy hrála česká kapela, zahájila nové turné k desce Dole v dole kapela Kabát. Na brněnském Výstavišti teplické muzikanty přivítaly tisíce fanoušků. Šňůra vystoupení bude pokračovat v dalších jedenácti městech a skončí 13. června v Havlíčkově Brodě.

"Trochu jsme se báli, že bude pršet a večer nepřijde tolik lidí. Nakonec ale všechno dobře dopadlo, atmosféra byla výborná," pochvaloval si zpěvák Josef Vojtek vystoupení, na které zavítalo 18 tisíc příznivců teplické kapely. Během večera zazněly především hity z nejnovějšího alba Dole v dole. Za 80 tisíc prodaných nosičů obdržela v březnu skupina od vydavatelství Monitor/EMI platinovou desku. "Čekáme, že během turné se zájem o desku ještě zvedne a prodej dosáhne hranice 100 tisíc kusů," řekl iDNES manažer kapely Petr Volek.

Další zastávkou Kabátu bude vystoupení na ostravských Bazalech v sobotu 15. května. Teplická formace vezme s sebou, stejně jako do Brna, i mladé nadějné kapely Dolores Clan a Krucipüsk. Po skončení turné počítají hudebníci s tím, že začnou připravovat nové cedéčko. Nebrání se ani myšlenkám na vystupování v zahraničí. "Bylo by dobré, kdybych se vrhnul na angličtinu a vyrazili bychom někam za čáru," dodal Josef Vojtek.

Skupina Kabát patří k nejpopulárnějším domácím souborům. Loni kapela zvítězila v kategorii skupin v anketě Český slavík, svůj hlas jí dalo přes 10.000 lidí. Ve výročních cenách Akademie populární hudby Anděl získala zlatou sošku v kategoriích skupina roku, rockové album roku a za nejprodávanější nahrávku mezi skupinami.

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.

Zdroj: idnes.cz; 13.5.2004