Vojkovi zatleskal i Dobiaš

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 2 660x

Atraktivní fotbalové klání se v minulých dnech uskutečnilo na hřišti Sokola Košťany. Kabátovic XI. se střetla s 1. FC Radiožurnál.

Zápas se konal v rámci oslav desátého výročí vrácení statutu města Košťanům. "Předcházelo mu slavnostní pojmenování stadionu. Nese název Stadion Vojtěcha Schvarce," uvedl pro náš deník Martin Uhrik z Kabátovic XI. Košťanský fotbal tak zvěčnil jméno bývalého hráče a nenahraditelného funkcionáře, který nedávno zemřel. "Jestli si někdo z košťanských takovou poctu zasloužil, pak to byl Bela Schvarc," říkají všichni, kdo tohoto obětavého muže znali.

V utkání Kabátovic XI. - 1. FC Radiožurnál zvítězili hosté 6:4 (3:3). Branky: Horst Siegl 2, Vojtek z penalty a Martin Frýdek - Luděk Zelenka 3, Ondřej Vetchý 2 a David Novotný. Rozhodčí Stráda. 700 diváků.

Kabátovic XI.: M. Vaniak - Krulich, Uhrik, Frťala, Kogút - P. Žitňanský, Meier, Frýdek, Prokop ml. - Vojtek, H. Siegl. Střídali Váňa, Prokop st., R. Havlíček, Kocman a Milír. Trenér Radek Hurčík.

1. FC Radiožurnál: T. Kouba - Denk, Dobiaš, Jiráň, Maxime - D. Novotný, Říha, Smolík, Vlasák - L. Zelenka, O. Vetchý. Střídali Pavel Nový, Šedivý a Studecký. Trenér Jiří Vopršal.

Z uvedených sestav je zřejmé, že v obou týmech nastoupila řada osobností, známých nejen z oblasti sportovní a hudební, ale i herecké. Střetnutí komentoval herec Pavel Nový. "Velmi vtipně. Nám dělal velké problémy bývalý teplický útočník Luděk Zelenka. Vstřelil tři góly, dalším zabránil vynikající Martin Vaniak v naší brance. Byl velkou oporou. Krásný gól dal bez přípravy z 25 metrů Martin Frýdek. Když zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek proměnil pokutový kop způsobem jako Panenka v Bělehradě, zatleskal mu i Karol Dobiaš," ohlédl se za utkáním Martin Uhrik.

Autor: Pavel Biedermann, Deník Směr; 13.7.2004