Skupina Kabát opovrhuje pivní desítkou

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 2 886x

V pražském klubu Futurum bylo zase veselo. O zábavu se tentokrát postarala skupina Kabát a průvodce večera Pavel Anděl.

Kabát totiž ukončil své veleúspěšné turné k svému poslednímu albu Go Satane Go a za jeho prodej získal hned dvě desky - zlatou (15 tisíc prodaných nosičů) a platinovou (30 tisíc kusů), což je na naše poměry velký úspěch. "Jsme fakt spokojení, protože turné bylo bez jediné chybičky. Na jednu věc bych podal stížnost a to, že jsme na koncertech dostávali desítku a ne dvanáctku. Jinak to bylo výborné", řekl zpěvák Kabátu Josef Vojtek.

Vyprodaná Sportovní hala byla jen důkazem toho, že Kabát je skutečně nejlepší rockovou skupinou v Čechách. Kabát teď natočil videoklip k písničce Bára přímo z koncertu ze Sportovní haly.

Obě desky, jež jsou jakýmsi ukazatelem oblíbenosti, předal šéf vydavatelské firmy Monitor EMI Vladimír Kočandrle. "Za tímto úspěchem stojí tvrdá práce celé skupiny i jejího managmentu. Kabát si toto ocenění opravdu zaslouží," potřásl rukou všem muzikantům pravicí a zmizel z pódia. Na závěr přátelského večírku tedy zahráli jednu skladbu ze svého repertoáru a všichni přítomní měli poprvé možnost spatřit chlapíky s nabroušenými kytarami ve folkové podobě. Zbývá jen dodat, bravo pánové!

Zdroj: Večerník Praha; 25.5.2001