Kapelu Kabát vytáhnou na světlo ruští Burlaci

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 2 621x

Kapela Kabát finišuje s novým albem Corrida, které vyjde 8. prosince. Jeho předzvěstí bude o týden dříve nový klip Burlaci na Volze.

Kapela Kabát finišuje s novým albem Corrida, které vyjde 8. prosince. Jeho předzvěstí bude o týden dříve nový klip Burlaci na Volze.

Video pod vedením režiséra a kameramana F. A. Brabce natáčela kapela v Praze, nejprve poblíž holešovického přístaviště, pak se přesunula do centra. "S Brabcem jsme ještě netočili, ale bylo to v pohodě. Je stejně ulítlej jako my. Doufám, že jsme nenarušili představení v Národním divadle," poznamenal zpěvák Pepa Vojtek. Režisér se podobně jako autor textu Milan Špalek nechal inspirovat osudem mužů, kteří počátkem 17. století v Rusku tahali lodě proti proudu. Do pražských ulic tak vyrazil alegorický vůz, symbolicky tažený Burlaky. Na nastrojené, přes dvacet metrů dlouhé soupravě se pak vezla samotná kapela.

Klip bude mít premiéru 2. prosince v pořadu T-Music, kde bude Kabát také hostem ve studiu a prozradí aktuality o svém novém albu. O týden později video nasadí do vysílání také Eso. Samotné album Corrida, které kapela s producentem Milanem Cimfem připravuje už od jara a jehož vydání se neustále protahovalo, se na pultech obchodů objeví v pátek 8. prosince. "Většina materiálu vznikala ve studiu Sono v Nouzově, ovšem inspiraci k textům hledal kapelník Milan Špalek hlavně na rybách, třeba ve Španělsku, na Bajkale a na Berounce," podotkla Marcela Kočandrlová z vydavatelství EMI.

Zdroj: idnes.cz; 23.11.2006