Kabáti dají zabrat jeepům i traktorům

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 3 600x

Kabát na své nové turné Corrida vyráží se čtyřmi novými Jeepy, které má tato skupina půjčené od pražského distributora zmíněné značky. Hudebníci už předem avizují, že sice pojedou silnými americkými vozy, ale nikoli za volanty.

Kabát na své nové turné Corrida vyráží se čtyřmi novými Jeepy, které má tato skupina půjčené od pražského distributora zmíněné značky. Hudebníci už předem avizují, že sice pojedou silnými americkými vozy, ale nikoli za volanty.

Ačkoli skupina tvrdí, že důvodem je skutečnost, že by se po úspěšném koncertu nemohli napít alkoholu, a proto je bude vozit jejich ochranka, pravda je možná i někde jinde.

Kabát totiž už zadřel motor u několika vozů a přeborníkem na to má být zpěvák Pepa Vojtek.

"Úplně za začátku jsme si půjčovali wartburga s vlekem od mého táty. Tam jsme vše v pohodě naskládali. Když jsme ho potom zadřeli, půjčili jsme si od Tomášova táty moskviče a toho jsme zadřeli taky,“ přiznal s úsměvem Pepa Vojtek.

Jako svůj první vůz za peníze z hraní se skupinou Kabát si kdysi pořídil žigulíka. "Bylo to jediné dostupné auto, které bylo sice ruské, ale také se jako jediné podobalo autům z venku.

A bodejť by ne, když ho Rusové komplet celý ukradli od fiata,“ zavzpomínal zpěvák, který byl dlouho považován ve skupině za automobilového outsidera, protože mu cestou na zkoušky vždycky dali na frak jeho kolegové ve škodovce 105 a v moskviči.

Od té doby, co přesedlal na dražší a výkonnější vozy, nechával Kabáty daleko za sebou. "Jediné místo, kde jsme ho mohli dohonit, je od té doby pumpa nebo situace, kdy zase zadře motor," shodně tvrdí členové skupiny.

Ti i přes svůj handicap doufají, že při přejezdech mezi městy v rámci turné, vyzkouší americké legendy v terénu.

Kabáti současně přiznávají, že postup do semifinálového kola soutěže Eurosong je sice potěšil, ale paradoxně jim i zkomplikoval život.

Pardubický koncert v rámci turné musel být kvůli účasti ve finských Helsinkách přeložen na jiný termín. Dalším problémem, který by mohl údajně nastat, je skutečnost, že ve Finsku, kam Kabát odjíždí jako vítěz 1. ročníku českého kola této soutěže, je částečná prohibice.

"Ve Finsku je sice omezený prodej alkoholu od určité hodiny, ale díky tomu, že Finové musí být dopoledne v práci, my si v klidu nakoupíme.

Navíc tam existuje i restaurace Vltava, kde se čepují česká piva nebo hospoda Zetor, kde se sedí na traktorech, což nám naprosto vyhovuje,“ smějí se členové skupiny, kteří zde budou soutěžit se skladbou Malá Dáma z alba Corrida, k jehož turné se po návratu do vlasti vrací.

Zdroj: Plus; 19.4.2007