Josef Vojtek: Žádná fanynka mě nikdy nezažalovala

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 4 679x

Zpěvák Kabátu Josef Vojtek (43) se pyšní tím, že ho nikdy žádná fanynka nezažalovala za obtěžování. Dívky prý za ním do šatny po desítkách nechodily. Kapela se raději držela alkoholu a cigaret.

Zpěvák Kabátu Josef Vojtek (43) se pyšní tím, že ho nikdy žádná fanynka nezažalovala za obtěžování. Dívky prý za ním do šatny po desítkách nechodily. Kapela se raději držela alkoholu a cigaret.

"Byla to skvělá doba. Hodně se toho vypilo a moc nenahrálo. Dnes spíš hrajeme než pijeme. Zaplať pánbůh. Ono to k tomu patřilo. Tehdy padla železná opona a my jsme jezdívali třeba na koncerty do Rakouska. Tam se taky hodně pařilo," zavzpomínal pro Korzo Josef Vojtek.

Jeden divoký večírek střídal druhý. Ale teplický rodák přiznává, že už na podobné dýchánky nemá náladu ani zdraví. Narozdíl od členů kapely Argema, kteří si na pokoje zvali dívky po desítkách, Kabáti nikdy neměli za dveřmi šatny či hotelového pokoje zástupy muzikantských Lidušek. Byli parta chlápků v džínových a kožených bundách, za kterými chodili spíš motorkáři a zvali je na pivo.

"Za námi sedmnáctileté holky nikdy neběhaly. My jsme si raději šli zachlastat. A když už k nějaké pařbě s holkama došlo, nikdy jsme žádnou nezneužili. Na to jsem hrdej. Nás nikdy nikdo nezažaloval za obtěžování. My jsme na to vždycky byli hodně opatrní. Dneska si ženská může vymyslet kde co. A pak se to u soudu špatně vysvětluje. Znám lidi, kteří na to doplatili," prozradil Vojtek.

Úspěch v Českém slavíkovi Kabáti moc neslavili. Jen Vojtek s Otou Váňou a partnerkami si v Opeře bezprostředně po přenosu sedli na skleničku. Hurčík, Krulich a Špalek přijeli ze severu Čech auty, a tak ani nemohli pít.

Nové album Kabátu už se chystá, ale Vojtek skladby ještě neslyšel. Jak vysvětlil, kluci nejprve rozpracují písničky a následně je zaznamenají v podobě jakési demonahrávky. Teprve pak si Josef nahrávku převezme, doma si ji v klidu poslechne a naučí se text.

Alba Kabátu nebývají příliš dlouhá. Kupříkladu poslední cédéčko Corrida mělo jen pár minut přes třicítku.

"Nemá cenu je dělat zbytečně dlouhá. Mě třeba ani nebaví poslouchat hodinové desky. Stejně si člověk vybere jen pár nejlepších písniček. Podle mě je lepší mít na desce deset kvalitních písniček, než polovinu dobrou a polovinu příšernou," zamýšlí se Josef.

Na otázku, kdy Kabát natočí pořádný ploužák, Vojtek odpovídá, že pomalejší písničky přece mají. Jako příklad uvádí Baladu o špinavejch fuseklích. Ale cajdáků ve stylu německých Scorpions se od nich prý nikdy nedočkáme. Kabáti jsou rocková parta a na ploužáky se necítí být stavění.

Zdroj: Korzo, 22.1.2009