Buď na chvíli hvězdou s Pepou Vojtkem a Severočeskými doly

  • Kamil
  • Ostatní články
  • 2 650x

V pondělí 5. března bude v chomutovském kině Svět slavnostní premiéra dokumentárního filmu o unikátním a nejmodernějším velkorýpadle KK1300. Hlavní roli ve snímku má rocker, sedminásobný Zlatý slavík a kouč v soutěži Hlas ČeskoSlovenska Pepa Vojtek. Jedna z nejvýraznějších postav české hudební scény bude vyprávět zážitky z natáčení a zazpívá některé své hity. Pepa Vojtek pochází z Ústeckého kraje. Hostem premiéry bude i kameraman a režisér Jaroslav Voborný, výhradní kameraman Karla Gotta, který dokument o velkostroji natáčel. Akce začíná v 17,30 hodin. Lístky na premiéru se nedají koupit. Získají je ti, kteří se zapojí do pěvecké soutěže.

Obří stroj, který na jaře slavnostně uváděl do provozu prezident Václav Klaus, pomáhá Severočeským dolům s těžbou uhlí v dole Bílina. Ve snímku je řada triků. Pepa Vojtek v dokumentu řádí v nejrůznějších kostýmech. Například v momentě, kdy vysvětluje, že velkorýpadlo KK1300 je 7x rychlejší než želva a dokonce 100x rychlejší než hlemýžď, běhá po obrazovce v kostýmu želvy. Vyzkoušel si například i roli pilota nebo spásy národního fotbalového týmu. Nový dokument má přiblížit práci horníků především dětem, a tak všechny informace zpěvák podává odlehčenou a občas i vtipnou formou.

Vstupenky na premiéru dostanou ti, kteří se zapojí do pěvecké soutěže. Ta probíhá na webu www.infocentrumsdas.cz. Úkolem soutěžících je zazpívat do 28. února alespoň část písničky od Pepy Vojtka a natočit se při tom například na webkameru nebo telefon. Vstupenku získá 100 nejlepších pěvců.

Dokument bude po premiéře samozřejmě zdarma k vidění v informačním centru Severočeských dolů.

Web pořadatele Infocentrum