Rozhovor s Milanem nejen o připravovaném dvd.

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 8 726x

Rozhovor s Milanem nejen o připravovaném dvd.

Čau Milane. Na úvod se zeptám, je nějaké přesné datum, kdy vyjde DVD se záznamem z Corrida tour nebo se stále ještě neví?

Přesné datum zatím není. To ti řeknu rovnou, dvd je sestřihaný, odevzdaný, musí se nasadit zvuk na obraz, a to závisí na tom, kdy bude volný studio. Kabát nikdy datumy neřešil, až s tím budeme spokojený, tak to pustíme do světa.

…a 2009 to jistí(smích)

Nééé, určitě to bude do konce listopadu.Možná už v říjnu.

Co vlastně fanoušek na dvd najde kromě záznamu z živého koncertu?

Je tam záznam z tour a pak je tam cca 30-ti minutovej dokument ze zákulisí, kde je vyloženě stavba pódia, dále co dělá kapela když ostatní stavěj (smích), jak umíme vegetit ve dnech volna nebo po koncertě atd.

Jak bude po technické stránce vypadat dvd? Bude k nabídnutí nějaký lepší zvuk apod.?

Rozhodli jsme se, že tam dáme v plný kvalitě stereo. Pak tam bude 5.1 zvuk a limitovaná edice v rozlišení blue-ray, která bude samozřejmě finančně náročnější.

Mnozí to vědí, ale přesto, proč vznikalo dvd tak dlouho? Bylo to kvůli festivalové šňůře, která byla opravdu náročná?

Bylo to hlavně kvůli festivalům. Museli jsme začít zkoušet. Taky proto, že Corrida už je za náma a my máme chuť dělat novou desku. Já sem koukal na váš web na příspěvky, kdy lidi pořád řešili, že je to pozdě, dlouho se to táhne atd, ale na druhou stranu kapela dojela šňůru a chtěla trochu volna. Materiál šel do střižny a pak nějak nebyl čas..... ani nebyla chuť,tak a teď sem se přiznal.

Jak hodnotíš festy a kolik jelo vlastně s váma techniků?

Na festech s náma jeli 2 pódioví technici, zvukař, odposlechovej zvukař a člověče to je vše, 4 lidi. Jo a ochranka, kteří se starají o nás a řídí auta,poněvadž my máme v létě žízeň.

Jak sis užil festivaly?

Tentokrát mě to bavilo dost, protože sme jezdili s novým zvukem bohužel kromě Slovenska. Zvukař byl taky novej, který nebyl na Corridě a je v pohodě jako člověk. Sem spokojenej jak to funguje, a to léto sem si užil, až na to, že bych potřeboval 4-5 víkendů volnejch, protože jezdím na ryby a bohužel sem neměl čas.

Nějaký fest bys vyzdvihl?

Co mám tak asi říct,všechny festy byly dobrý, na některejch jsme zapomněli pár textů páč jsme blbý, ale to se stane, jinak dobrý, protože se nám i pár koncertů povedlo(smích).

Myslím, že dle ohlasů fanoušků na webu se vám povedl každý koncert a lidi byli spokojený. Bude do konce roku ještě nějaký koncert, na který se můžeme těšit nebo spadla klec?

Prosím tě, teďko by nemělo být už vůbec nic.

…takže žádná vánoční akce?...

…no tak to bude akorát taková soukromá akce,v prosinci si zahrajem pro sebe a pro pár kámošů v jedný nejmenovaný hospodě u nás na severu. Hrát někde na vánoce nebo na silvestra za double honorář to nám může každej políbit prdel, mluvím za Kabát... pak se budeme snažit odvézt aparaturu do zkušebny a věnovat se nový desce. Makat, makat a makat na nový desce, problém je, že když se do toho nacpe nějaký koncert, tak se to všechno naloží do kamionu a pak se nikomu nechce tahat aparát zpět do zkušebny (smích).

Když jsi to nakopnul, co příprava nového alba? V jakém je stádiu?

Máme radost Vincente páč je hotovejch 5 pecek, z toho 2 přežijou a už jenom 30, a pak bude na výběr. Jde o to jestli nás to bude bavit, a jestli jo....tak se máte na co těšit.

Myslíš, že by deska mohla být vydána příští rok?

To je ve hvězdách. Já radši nikdy nic neslibuju, protože opravdu netuším kdy by to mohlo vyjít. My jsme s klukama a firmou domluveni tak, že až přijdem a řeknem, hele tady to je, je to v pořádku, teď to vydejme, tak oni to respektují a netlačí na nás.

Takže firmou nejste přiškrceni, že tehdy a tehdy to musí vyjít.

Ne, my jsme vlastně s firmou společníci, takže my si řeknem přesně co my chceme a tak to funguje.

Texty budeš tvořit opět někde na rybách v presu? Nebo kde ti to nejlépe myslí?

(smích). Noooo, opět to asi tak bude. Na rybách ale nepíšu. Spíš jezdím po horách nebo jen tak chodim po světě a kecám s lidma, někdy mě to chytí po nějaký strašný opici anebo úplně střízlivýho (smích).

Já mám na tebe jednu přes 10 let nezodpovězenou otázku. Někdy v době Colorada sem někde, snad v Bravíčku (smích) viděl titulek, že: Milan Špalek si otevřel knedlíkárnu. Co je na tom pravdy? (smích). Ten článek musím někde vyštrachat ze šuplíku.

(smích). Já sem nikdy žádnou knedlíkárnu neměl (smích). Hele to je tak, když třeba děláme rozhovor s někým a on moc třeba nechápe, že si děláme prdel, tak mu třeba na dotaz co dělám zodpovíš úplnou kravinu, že třeba dělám knedlíky, a on to bere vážně (smích). My jsme si tenkrát dělali hodně prdel z novinářů (smích).

Můžeš nám na www.kabat-fans.cz vymyslet nějakou humornou anketní otázku?

Hele, tak třeba:Kolikrát se otočí Hurvajs za den z boku na bok: za A.jednou B. dvakrát C.nesčetněkrát.

Milane, díky za rozhovor a brzy zas něco napiš do knihy návštěv.

Jasně, měj se, čau.

Autor: Kamil, kabat-fans.cz; 14.9.2008

  1. #animosa vzkazuje:
     
    ahojik,zdravím všechny lidičky co poslouchají luxusní hudbu:-)bohuzel sem musela zrušit konzert,na kerej sem se tááák těšila!!proto vy co tam jdete,napiste jak to probihalo(vim že to je super,ale detaily:-)) budu se těšit na vaše názory na megakonzert.!!
  2. #Soňa vzkazuje:
     
    Ahoj tak jak vám šlape kapela? Už toho máte asi pokrk male vdycky ste byli a budete mou nejoblíbenější kapelou ste fakt dost dobrý.
  3. #michal50 vzkazuje:
     
    Čau Milane,jsem váš veliký fanoušek,prosim tě pozdravuj všechny od kabátů.Čau,napiš.