Jsem věrný českým autům

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 7 183x

Rozhovor s Tomášem o autech a vše s tím spojeném. Dozvíte se např. zda pečlivě uklízí v autě, co poslouchá při řízení, ...

Tome, tohle je seriál rozhovorů zaměřený na auta. O tobě je známo, že rád jezdíš na motorce, tak jsem trochu na pochybách zda se víc bavit o autech či motorkách. S čím za rok najezdíš více kilometrů?

Určitě autem.

Jaké bylo tvoje první auto?

To jsem zdědil po dědovi, který umřel, když mi bylo sedmnáct. Byla to krásná škodovka 1000, téměř nejetá. Měla najeto asi jenom 18 000 a všichni mi ji záviděli.

To bylo úplně první auto, který jsi řídil?

Jasný, s tím jsme i jezdili s Milanem po big beatech a tak.

Jezdíš rád rychle, nebo patříš k opatrnějším řidičům?

Jezdím tak, aby mi nesebrali papíry. Adrenalin v autě, to mi nic neříká.

Jaký máš zkušenosti s policajty?

Já to beru tak, že dělají svoji práci. Je jasný, že když letíš 140 v místě kde je 90, tak musíš počítat s tím, že ti to jen tak neprojde.

Jak jsi na tom s trestnými body?

Jo tak pár už mi jich sebrali.

Na turné Corrida jste jezdili v Jeepech. Jak jsi byl s nimi spokojený?

Já to neřídil, tak těžko hodnotit. Ale každopádně to žere třikrát víc než moje auto. Nečekej, že to budu pomlouvat, auto to je určitě dobrý.

Kolik jsi ochoten dát nejvíc za auto?

Tak já nevím. Já jsem si před dvěma lety koupil škodovku a nic jinýho nechci. Kdyby mi řekli v servisu, že už by to chtělo něco novýho, tak si koupím zase tohle.

Máš nějaké vysněné auto?

Ani ne, jak jsem říkal, jsem spokojený s tím autem co mám. Já jsem hrdý na to, co umí Češi vyrobit. Když si vezmeš třeba Superb, tak to je super auto. Nechci někomu dělat reklamu, ale fakt s tou Škodou jsem maximálně spokojený.

Patříš k těm lidem, který auto pořád uklízí a nesnesou, kdyby v něm byl nepořádek?

Úplně pečlivý nejsem. Ale vzhledem k tomu, že mám světlou kůži, tak se tomu trochu musím věnovat. Na tom je vidět všechno, tak se to občas musí utřít.

Neláká tě zkusit si nějaké závody?

Já jsem si zkusil závody do vrchu jako spolujezdec. Ale ty závodní volanty patří do ruky profíkům a ne lidem, jako jsme my.

Jakou muziku posloucháš při řízení?

Já poslouchám hlavně rádio. Když vyrážím třeba s Hurvajsem, zrovna jak jsme jeli nedávno točit Eso, tak vytáhnul nový Status Quo. On dost sleduje co je novýho, tak díky němu si vždycky v autě poslechnu co zrovna vyšlo, když jedeme spolu.

Máš v autě nějaký talisman?

Ne.

Ty jsi členem motorkářské skupiny Uruguay. Můžeš fanouškům objasnit, jak ten název vzniknul?

Já jsem se zajímal, jak to bylo v Jižní Americe dřív. Problém je, že toho se člověk moc nedozví. To není jako v Severní Americe, kde je všechno dokonale zmapovaný, jako třeba Sever proti Jihu a podobně. V Jižní Americe to ale tak jasný není, tak jsem si půjčil nějaký knížky a zajímal jsem se o to. Když se podíváš na mapu, tak zjistíš, že Uruguay je mrňavý stát, má okolo sebe Argentinu a Brazílii.Jednoduše řečeno - líbilo se mi, jak bojovali o nezávislost a přes jakou řežbu si ji uhájili. Abych řekl pravdu, tak uznávám lidi jako generál Artigas, Fructuoso, který byl prvním prezidentem, a podobně. Prostě mě tohle zaujalo, tak proto ten název.

Patřil jsi k zakládajícím členům?

No, dá se říct, že jo.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 5.2.2008

  1. #Lenka vzkazuje:
     
    Zlato, mala som možnosť vidieť ťa jazdiť na tej tvojej trojkolke, tá buda so zástavou Uruguaj mi bola neznáma, ale teraz už viem, prečo si ju mal na koncerte v Terchovej !!papa
  2. #Aný vzkazuje:
     
    ...by mohl tenhle rozhovor vypadat bejt věrný českem autůům se vyplatí..Tomáš ví co říct!!!