Turné Corrida - Tisková konference 17.4.2007

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 3 535x

Dnes se od 14:00 konala tisková konference k chystanému Turné Corrida v areálu Jeepu. Jeep na turné zapůjčil 4 černé vozy, konkrétně ve dvou modelech Jeep Grand Cherokee a dvou Jeep Commander.

Dnes se od 14:00 konala tisková konference k chystanému Turné Corrida v areálu Jeepu. Jeep na turné zapůjčil 4 černé vozy, konkrétně ve dvou modelech Jeep Grand Cherokee a dvou Jeep Commander. Sama kapela bude využívat dva vozy, v jednom budou jezdit kuřáci, v druhém nekuřáci.

Turné je koncipováno jako Open Air (koncerty pod širým nebem). Je to opět technicky velmi náročná varianta. Jedná se o nestandardní řešení, kde není použito klasické koncertní zastřešení pódia, ale scéna je celá otevřená, s lokální průhlednou střechou. Je to trend, který momentálně ve světě „táhne“, a je to divácky vděčná a úspěšná varianta těchto typů koncertů. Scéna bude vysoká 16 metrů. Kapela v současné době řadí písničky, jak by měly být za sebou. Účast ve Finsku na Eurovizi nemělo na turné, kromě původně prvního koncertu v Pardubicích, žádný vliv. Jako perličku ještě dodejme, že Ota s Pepou na turné hubnou, Ota je zatím úspěšnější.

V současné době se také pracuje na videoklipu Malá dáma, který by kapela měla vzít s sebou do Finska. Klip bude s titulky.

Co se týče Eurovize, bohužel v Česku je téměř nulová informovanost, ale Evropa touto akcí hodně žije. Minulý rok semifinále a finále sledovalo okolo 100 miliónů Evropanů. Do Finska se odlétá 3.5. a pokud Kabát uspěje v semifinále 10.5., aktivně se zúčastní také finále, které se uskuteční o dva dny později, tedy 12.5.. Semifinále proběhne za účasti 28 soutěžících, z nichž 10 postoupí do finále. Celkem na Eurovizi zazní písně 42 interpretů. Kabát má v semifinále soutěžní číslo 16. Na závěr ještě zmiňme, že evropská rádia mají zájem o písně Kabátu.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 17.4.2007